Vad är Kentuckyseven?

Ibland måste man ställa sig upp och visa vad man tycker. Vad man tror på. Magnus Ericsson och Jonas Löfvendahl skapade därför recensionssajten Kentuckyseven sommaren 2005. Det här är vad vi tror på.

Vi förlitar oss på litteraturen. På musiken, dryckerna och kulturen. Vi tar det på allvar. Vi läser, lyssnar, smakar och bedömer. Vi ser över ironin, igenom spelet och dököttet, rakt in till benet. Till det som är på riktigt. Modiga män och kvinnor skriver litteratur och skapar musik. Vi är på deras sida.

Varför Kentucky? Vi gillar USA. Innerligt. Då menar vi inte George W Bush, dyra socialförsäkringar och korridorernas korruption. Utan landet. Friheten. Känslan av att gå på de asfalterade gatorna i New York, Phoenix, Chicago med en keps på huvudet och en pocket under armen. Solen i ryggen, allt det där. Vi är barn av amerikansk litteratur, musik, film. Och vi älskar det.

Kentucky står för det vi uppskattar med USA. En opretentiös stat mitt i landet, omringad av amerikanska brödstater som Missouri, Tennessee och Illinois. Här bultar landets hjärta. Här åts den första cheeseburgaren 1934, här finns världens största producent av jordnötssmör, här levde Mohammed Ali och Hunter S. Thompson. Ni fattar.

När vi läser en bra bok flyr vi till Kentucky. När natten är som klarast och sinnena som skarpast. Vi sätter oss mitt bland ljusa skogar, gröna kullar, djupa kolgruvor, mörkblå floder och vajande majsfält. Vi lägger på en skiva, häller upp en whisky, och förs bort. To the bluegrass state.

Kentuckyseven behövs i bruset. Vi erbjuder en sjugradig skala från dåligt till bra. Det är våra åsikter. Ni får skaffa er egna.
Välkommen in i vår värld.