Kari Hotakainen
Löpgravsvägen

Fnissigt här och där. Mycket skruvat. En fullständig psykopat som huvudrollsinnehavare i denna finska fars. En familjefar tappar all verklighetsanknytning och fotfäste i livet.

Matti. Boken handlar om honom. Denne matlagningstokige finska hemmaman. Vars äktenskap spricker av en välriktad örfil och dålig kommunikation.

För att vinna tillbaka sin fru och dotter bestämmer sig Matti för att leta upp och köpa ett hus. Inte på det där vanliga sättet. Nej, på en fullständig psykotisk väg. Det är roligt. Det är stundtals väldigt roligt. Episoden där han för att skrapa ihop grundplåten till huset kommer på den lysande idén att börja med erotisk massage för kvinnor är hysterisk.

Hans fullständigt vansinniga förföljningar av husägare mäklare är mycket skruvad. Men på nåt sätt får Hotakainen det att låta rätt ok ändå.

Som bok är den helt ok. Men jag saknar den där spetsen. Den som gör att man längtar efter att få läsa nästa kapitel. Nu kändes det mer som ett jobb. Mer än en 3:a är den nog inte värd. I min helt normala radhusvardag.


Till recensionerna igen...