Kentuckyseven blogg... 2005

Gammal blogg luktar skämt, som vi skämtsamt brukar säga...

2005-12-30

Den mest produktive i 0300-området har han kallats. Vår vän. Vår stolpe i staketet. Buffy. Brogren. Han har hört av sig med råge...

En riktigt vit Jul…


… är vad vi alla eller åtminstone nästan alla önskar sig. Men var försiktig med vad du önskar dig.

04.53 – julaftonsmorgon. Smärtan i rygg och höger ben är obeskrivbar. Jag kan inte ligga, inte stå, inte gå, inte krypa. Allt gör bara så jävla ont.

05.10 – min kära hustru uttrycker ett direkt hat mot att jag väckte henne och jag ligger i sängen och ojar mig ömkligt. Hela hennes sätt uttrycker, vad jag nyligen uppsnappat och som kan bli en favoritfras: Var inte en sån vekling, ta en Alvedon och ryck upp dig!

05.33 – Pratar med sjukvårdsupplysningen. Damen i andra änden av luren verkar trött på alla som ringt och ojat sig hela natten. Rådet jag får är att åka till akuten efter 07.00 för då har de bytt personal. Verkar vara ett logiskt råd.

07.17 – Stapplar in på akuten. Min kära hustru är inte lika hatisk längre och hon tycker nog lite synd om mig trots allt. I dessa sjukvårdskö-tider slås jag av att jag är ensam på akuten.

07.55 – Drogerna som jag desperat längtat efter kommer in med en snäll sjuksyster. Någon morfinlikanande liten vit tablett trillar ner genom systemet tillsammans med två Panodil och en härlig Voltarenkopia.

Diagnos: Ischiasnerven ligger i kläm och hela systemet har ballat ur!
Undersökning: I princip obefintlig utöver reflexkoll och lite benlyft.

Tiparol heter den lilla morfinkopian som under de närmaste dygnen kommer vara min bästa polare. I alla fall fram tills jag möter Niklas. Listan över biverkningarna på medicinen är nästan två A4-lång med hallucinationer och förvrängd verklighetsuppfattning som topp på listan.

Julafton, juldagen och annandagen spenderas i horisontalläge hemma och hos släkten. Barnen blir lyriska över julklapparna och för min största grabb är flera månaders tjat och längtan efter tomten äntligen över.

Lyckas få en tid hos en osteopat den 27 december och han blir vändningen, tror jag. Medicinen har tagit bort den värsta värken men efter osteopat-Niklas benknäckand och ryggradsdragande så känns det som om det håller på att vända. Dessutom gjorde han en riktig undersökning och hans analys/diagnos är att det antagligen inte är ett diskbrock utan en muskel som är grymt spänd/svullen och som ligger och trycker på en nerv. Roten till det onda är nog att mitt ena ben är någon/några centimeter längre än det andra. Det är ju enkelt ordnat med att kapa en bit på det för långa benet!

Medicinen Tiparol med en gigantisk röd fyrkant blev mitt recept till en vit jul. Inte en droppe Skåne, Glenn-whiskey, konjak, rödtjut, vodka, julöl eller glögg har runnit ner i min julfirande strupe och därmed blev min jul helt vit!

/Buffy i horisontalläge!
 


2005-12-30

Vi har vänner på andra sidan jorden. Åtminstone är de där just nu. De vill gärna skicka en liten nyårshälsning... vi tackar och bockar.

Från Fredrik o Joanna önskas alla beundrare och anhängare av Kentuckyseven ett mycket gott nytt år!
Ett mycket coolt ställe det här det som kallas Downunder, har varit i Katoomba, bott på Gang Gang street och varit på Megalong street.

Redaktionen


2005-12-30

Trodde ni att Buffy var färdig... Icke sa Nicke. Han har mycket att ge den här mannen...


2005 års listor och böcker man borde läst tidigare

Efter att ha varit nedbäddad i sjuksängen i fyra dagar har det funnits ovanligt mycket tid att läsa mellan jul och nyår. Slukade nostalgitrippen ”Två nötcream och en moviebox” av Fredrik och Filip. Handlar om oss 70-talisters uppväxt, underhållning i minnenas allé blandat med deras roliga språk och alla de uppenbara skämten man kan göra om tiden i omklädningsrummen efter gympan, sex- och alkoholdebuten, porrtidningar osv. Klart läsvärd och hade varit kul att få den recenserad på K7. Vill recensenterna låna mitt ex så är de välkomna. Ser redan ut som en sliten generationsbok då min yngste son välte en kaffekopp över den. Rekommenderas till alla unga kvinnor som lever tillsammans med en man född på 70-talet. Är en genväg till insikt om vad som format din partner och kanske lite insikt till hur han tänker. Boken kom 2003 så har inget med årets listor att göra.

Nästa bok som jag slukade lite efter alla andra var ”Da Vinci-koden”. Även den utkom -03 så den kommer inte in på listorna. Bra bok med mycket spänning. Lever lite på historietrenden och att vi alla verkar mer eller mindre intresserade av världen för länge sedan. Tror inte den kommer att recenseras på K7.

Över till nuet eller åtminstone det senaste året.

2005 händelser vi minns
De blåste som bara den i januari. Hon hette Gudrun.
TV började bli digitalt.
Ringholm la inte på luren.
FI med Gudrun, motvind direkt.
Kyrkovalet och den spännande valvakan.
Göran P fick doktorshatt i gnällbältet och bygglov efter en lunch
Vit rök efter Johannes Paulus bortgång.
Änder dog och vi trodde vi skulle få fågelinfluensan.
Mer terror, för många oskyldiga offer.
Mer naturkatastrofer, för många oskyldiga offer.

2005 sport vi minns
Klüft och Kajsa: bäst när det gäller.
Holm: flopp när det gäller.
Indianguld i hockeytemplet.
Håkans sista match i blåvitt.
Anja pisternas sköna drottning.
ZLATAN för det han gör och står för.

2005 musik vi minns
Fanfanfan så Thåström men Timbuktu menade att det ordnar sig.
Money Brother odödlig live.
Kent ångar på som bara de kan i typ Max 500.
Laleh blandade språk och kulturer på ett skönt sätt med mycket känsla.
Väldigt mycket covers från skönt 80-tal, funkar nästan aldrig.
Göran P blues i P3
Och säkert mycket mer…


Buffy avslutar 2005


2005-12-27


Har varit på en av julens absoluta höjdpunkter.

I detta fallet när julen till och med har gett sig av och det börjar närma sig ett nytt år. Jag är varje år bjuden till min moster och hennes familj. På soppa och korv. Låter kanske inte mycket för världen. Soppa och korv. Men vilken soppa. Och vilken korv. Grönkålssoppa, med små finurliga pocherade ägg. Och egenhändigt stoppad julkorv. Som inte är röd. Brukar den inte vara det. Det hela inramas med hemmagjord Mumma. Dansk fryst snaps. Och en utomordentligt trevlig stämning runt bordet.

Har nu fått höra att delar av korvstopparfamiljen har gått över på veganernas sida. Jag hoppas bara att det kommer att finnas köttätare kvar tills nästa jul. Så man kan bli bjuden på sånt gästabud som bjuds jul efter jul. Eller kanske efter jul.

Mina största tack för maten till "Gammelmoster" med familj!

Magnus
 2005-12-27


Vi har fått en gästblogg från Larra Boy som känner sig lite nostalgisk såhär i juletider:

Har bytt finalen i min adress till .com. Känns internationellt. Såg ni Laleh på svt i måndags? Till minne av tsunami-drabbade. Ruggigt bra, Laleh alltså. En så icke skolad röst, så bra... fantastiskt! Inte som Carola direkt. Hade en riktig flashback i helgen. Slängde på Stefan Anderssons "Catch the Moon". Så bra den var. Då. I nylackad porsche-blå Golf GL, kammade jag över halva Släp med "Cathy" och "I´ll do it again" dånandes ur begagnade blaupunkt. Stort. Tror jag hade doftgran. Och hockeyfrilla. Ring i örat kändes fräsigt. Ångest.
God fortsättning!

Ser fram emot Larras fortsättning här på bloggen...

Redaktionen
 

2005-12-23

Vi på redaktionen får en hel del mail. En del går att publicera. En del inte. En del är väl värda sin tid på bloggen. Detta är ett av dem. En kille som på nåt sätt sätter fingret på essensen av Kentuckyseven. Om än lite jobbigt för de självupptagna redaktörerna:

Äntligen fick man tummen ur och gick in och läste på Kentuckyseven.

Verkligen trevligt, även om den egenskrivna bloggen den 12/12 var ett övertramp. Vem av Er var det som skrev insändaren?

Förvånar mig att Jonas inte riktigt kände storheten med Lasermannen och historiens kopplingar till vindarna som blåste i samhället. Den skickliga kopplingen mellan samhällssatir/realism och dramat som pågick är fantasiskt skickligt sammanvävt. Värt högsta betyg och ett par nivåer bättre än Tv-filmen som ändå var bra.

Ert beskrivande skrivande är spännande, skulle nog vilja säga att ni har en charmig snobbig stil, men det är väl Er mening.
Nåväl jag har upplevt Magnus bösighet på våra resor, om inte, hade jag blivit en smula orolig.

Minns min sista båtvakt där jag en hel natt fick sitta med två killar, som inte träffat varandra förut, och bägge var experter på krigsflygplan och diskuterade prestandan av dessa i detalj hela natten. Hade föredragit Er bägge och lite boksnack.

Skriver vidare på min deckare i fotbollsmiljö och siktar på att vara färdig den 31:e mars.
Ser fram mot en recension av Er när den ligger på bokdiskarna. Har i fall ett snyggt försättsblad, eller hur, Magnus.

Dags att börja med skinkan.

Återkommer kanske med lite djupare synpunkter, i sällskap med en flaska Bowmore en lördagkväll.

Slutligen en eloge för en snygg utformning/spännande innehåll och en god jul på Er bägge två.

Anders Wessman

Kommentar:

Tack Anders. Vi önskar dig en fröjdefull jul. Full av glädje. Och Bowmore. Angående bloggen den 12/12 så vill vi meddela att det var Jonas fru!!! som skrev det mailet (Lena & Eva) tillsammans med en väninnna. Vi bugar oss trots detta och smickras fullständigt.

Redaktionen.
 


2005-12-22

Redaktionen fick mejl av vår fina vän Pelle i Kiel. Han tyckte det var "mycket oväntat" att vi gav Thåström högsta betyg. Redan där anas en viss ton av ironi. Pelle skrev vidare:
"Thåström hade kunnat spela in en platta när han sitter och trycker på muggen och ni hade tappat det fullständigt och tjackat den på stubben."

Tack för brevet Pelle. Vi har läst och begrundat din kritik. Vi tycker du är ute i ogjort väder.

Är det förövrigt någon där ute som har en skiva där Thåström sitter och trycker? Mejla den då omedelbart, i MP3-format, till oss här på K7.

Redaktionen.
 


2005-12-22

Torkel Pettersson äger. Såg Jalla Jalla igår för 11:e gången kanske. Blir lika glad varje gång. Torkel Pettersson är fantastisk.

Blir även nöjd när jag upptäcker Laleh i rollen som Yasmin. Mycket gött. Undrar om hon har läst våra recensioner.

I min Ipod just nu:

Feeder - Pushing The Senses
KT Tunstall - Eye To The Telescope

Passar perfekt på den ödsliga GL Blå till jobbet. (De nonchalanta skolungdomarna har jullov. Lyllos dom...)

Magnus
 2005-12-22

För tolv år sen gick jag mycket på bio. Numer hyr jag film. Det fattar ju alla att det är smidigare. Såg igår "Herbie - Fulltankad" med en Volkswagen. Sen "Världarnas Krig" med Tom Cruise. Sen "Lemony Snickets berättelse om syskonen Baudelaires olycksaliga liv" med Jim Carrey. En sabbad och två bra.

Ikväll blir det friterat.

Jonas.
 

2005-12-18

Ska åka och lämna in söndagstipset. Buffy trodde på Osasuna borta mot Real. Får bli en tvåa.

Igår var lille Måns på besök. Jag kittlade honom under foten. Han tjöt av välbehag.

Sen är det bokföring. Tur att man har sin ekonomiexamen. Blir ett par uppfriskande avdrag. Den där lustyachten till exempel. Behövs för inspirationsresor. Det tror jag skattmasen förstår.

Såg Springsteen live från 1975 i torsdags. Grym konsert från London. Bruce med skyddsskägg och stickad mössa. Resten av E-street band såg ut som hallickar.

Jonas.
 


2005-12-18

SVT:s musikbyrå listade i helgen deras 50-i-topp bästa plattor under 2005. Gillade att Moneybrother (47), The White Stripes (44), BRMC (42), Timbuktu (40), Johnossi (37), Ryan Adams (33), David Sandström (20), Bright Eyes (19), Kanye West (17), Death Cab för Cutie (16), Death from above 1979 (14), Robyn (11), Håkan Hellström (6), The Magic Numbers (4) och Antony & the Johnsons (2) kom med. Att M.I.A vann är dock en skandal, den skivan hade inte platsat på min topp-femhundra.

Sen blir jag nyfiken på plats 43. Där hamnade "Architecture in Helsinki". Måste vara svår musik.

Jonas.


2005-12-16

Idag är jag en lycklig man, det är jag iochförsig alltid, men lite lyckligare är jag allt idag. Jag har hittat en låt. En låt som jag letat efter så länge nu. Precis som "Counting blue cars" med Dishwalla som jag letade efter i säkert 8 år. Var inne och sjöng i skivaffärer och bläddrade i otaliga musiktidningar för att hitta. Nu har jag hittat en sån låt som jag hört och glömt namnet på men inte kunnat släppa ändå. Den var med på Uncuts "Best of 2005". Devendra Banhart's I feel just like a child. Konstigt att man kan glömma ett namn som Devendra Banhart. Det är konstigt. Men låten är bra i alla fall. Jävligt bra.

Magnus
 


2005-12-16

Skar av mig tumtoppen i köket förut. När jag hackade lök. Järnväg. Skulle vilja se Mat-Tina efter en sådan massaker.

Antony (han med the Johnsons) har släppt en julsingel med Boy George. War is over.

Lägger med en bild från Upper East Side. Där är livet värdigt. Finns två små snubbar i högerkanten. Jodå, jonni & pör.

 

 


Jonas.


2005-12-14

Har en god vän i Stockholm. Vill inte namnge honom. Men nog ser han ut som Homer Simpson? Ser du detta, min vän, så använd inte denna bild i kontaktannons-sammanhang. Kör på något annat. Gärna i köksmiljö. Det gillar tjejerna.Jonas.
 


2005-12-14

Vill bara tala om att norrmän verkligen kan göra TV. Såg talkshowen Först och Sist i repris igår natt. Robbie Williams, helt speedad, Fredrik Strage, friar på engelska till sin sambo, för att han blir hetsad av Robbie att göra det. (Snacka om fan...) En lesbisk toksnygg handbollsspelare och fd. utrikesministern i norge snackar gameboy... kan det bli mycket tätare... mycket bra.

Magnus
 


2005-12-13

Såg Ryan Adams på Letterman igår. Körde "Come pick me up". Fantastiskt så klart. Såg även Dungen på Conan. Vem fixade det giget? På ren folksvenska sjöng de ut sin ångest. Conan tyckte nog det var bra humor.

På tal om Ryan. Han släpper sin fjortonde platta för året den 20 december. Heter "29" och har låt-titlar som Strawberry Wine, Blue Sky Blues och The Sadness.

Thåström har släppt sin Skebokvarn-platta på vinyl. Med gatefoldomslag. Borde man ju ha.

Bob Dylan har släppt en bok med fotografier från 1964. Nördigt men jävligt coolt. www.foreveryoungbook.com

Paolo di Canio är en idiot.

Läser vidare i Steinbeck. Inget ont prat om kentuckianer på ett tag. Däremot en säljare som säljer krossade tår. Mkt, mkt nischat.

Jonas.
 


2005-12-12

Jag vädrar morgonluft. Funderar på att köpa mig ett xbox i julklapp.
"Till Jonas från Tomten", liksom. Hittade ett igår på blocket. Med 250 GB hårddisk, fjorton trådlösa kontroller och ett hundratal spel.
Säljaren hade ett par-tre-stycken att sälja. Min magkänsla säger mig att han inte är en tjuv.

Lyssnade på nattradion under en sömnlös timme sent, sent i går. Som en skänk från ovan drog musikproducenten på Highway Patrolman med Springsteen, från Nebraskaplattan. Sömnproblemen försvann snabbt som - tja - en avlöning.

Jonas.
 


2005-12-12

Vi får som sagt brev då och då...

Namn: Lena & Eva

Från: lenaoeva@hotmail.com

Gud vad ni är snygga!!! Skulle sååååå gärna vilja träffa er. Känner oss
lite ensamma så här i juletider....
Vi går in på er hemsida varje dag bara för att se på våra favoriter!
Vi fattar att detta inte är ngn dating sajt men vi vet inte annars hur vi skulle
kunna få tag på er. Vi är inga materialister men det enda vi önskar oss i julklapp
är att få träffa er, snälla lägg in fler bilder på er. Gärna när ni har lite mindre
kläder på er. Ni ser såååå muskulösa ut! Ge mänskligheten en chans.

Från 2 tokkära tjejer i Götet;-) många julpussar


Vårt svar:


Hej Lena och Eva!

Tack för ert fina brev. Vi uppskattar alla brev från fans vi får.
Tyvärr hinner vi inte träffa alla. Vi kanske kan lägga ut några bilder efter
sommaren, från strandlivet.

Vi önskar er en trevlig jul, trots allt.

Redaktionen Kentuckyseven.


Tjejerna svarar:

Hej!

Vad roligt att ni svarade!!! Det trodde vi aldrig!!! Vi förstår att ni har många fans och att det är svårt att hinna med alla...men vi har hittat lösningen på ert problem.
Vi undrar om vi skulle kunna få starta en fanclub i ert namn.
Det enda ni behöver göra är att skicka in idolbilder typ tif format så fixar vi resten.

Det vore självklart bra om ni kan maila in era autografer oxå, det skulle glädja många! Om ni har några bra namnförslag till er fanclub så skrivgärna ner dem!

Snälla lägg in fler bilder på hemsidan...vi vill se så mycket mer av er!

Ps. Eva gillar killar i mustasch, hon tycker att det killar så gott Ds Julpussar

Lena & Eva


Ihärdiga fans... men vi på Kentuckyseven har tyvärr inte möjlighet att tillgodose alla. Men vi hoppas att vi kan vara vänner ändå ;)

Magnus & Jonas

Sofia & Anna aka Lena & Eva
 


2005-12-08

Måste få slänga in en liten tribute till en hockeymålvakt av världsklass. Nikolai Khabibulin. The Boolin Wall. En sån mästare. Vilken grace. När han rör sig mellan stolparna i det lilla röda målet är det som konst. Jag har sett Habby live ett par gånger i Phoenix när han vaktade buren där. Han är mäktig. Fansen är som galna när han slajdar upp isen efter Zambonin har polerat färdigt. Han är numera goalie i det klassiska Chicago Blackhawks, med den äran bör nämnas. Har du möjlighet att se lite bra NHL hockey, kolla in "Väggen" Khabibulin.

          
Nikolai Khabibulin

Magnus.
2005-12-06

TV-spaning...

A

Jag har vid två helt separata tillfällen i tv-soffan lyckats höra följande kommentar:
-Han försvann iväg som en avlöning!

1. Mackbiträdet på Statoil som lyckades se värdetransportrånarna utanför Stenungsund.

2. Poliskvinnan Christina i programmet Blåljus på 3:an när de jagade en påverkad man i skogen.

Jag har ändå levt i över 30 år och inte lyckats höra detta fantastiska uttryck. Och nu har jag hört det två gånger under en och samma månad. Det är fantastiskt.

B

100 höjdare lyckas förmedla det kanske roligaste ögonblicket i svensk historia, iallafall på radio. Detta förmedlar de i tv och får det att funka över all förväntan. Nyhetsuppläsaren Reinhard Krause hamnar i en loop. Han får en groda i halsen och den vill bara inte komma ut. Han vägrar harkla sig och ordet "Moderaterna" får en helt excorsistisk betoning. Fantastiskt roligt. Kolla in på Kanal 5's hemsida.

Magnus
 

2005-12-05

Har varit inne på CDON.com och köpt Agnes singel. Kändes som ett riktigt beslut. Vilken jordskredsseger. Jag visste det. Hon är klart en stjärna. Kommer att lysa länge.

Igår började processen med julkorten. Måns fick posera iförd en mycket elegant plyschtomtedress. Han rockar som tomte. Han måste ju undra vad som händer när det helt plötsligt blixtrar från pappas ansikte. En dag kommer han att förstå.Noterat från NHL -  Phoenix - Carolina 8-4, härligt!

Magnus
 


2005-12-05

Måndagen rullar ut sitt täcke över Sverige. Helgen kom och gick. Som ett Suzuki K50 med limpsadel och jackad kolv. Mormor Gulli fyllde 85, blev släktträff på hemmet med smörgåstårta och hurrarop. Gulli är den genom tiderna mysigaste människan jag vet. Köpte ett halsband, klädde den lilla skönheten.

De amerikanska klassikerna bara rullar in. Läser Steinbeck nu. Han skriver om ett par gubbar från Kentucky, "kentuckianer", som var rent rasistiska. Tråkigt på en sådan fräsch stat.

Gais värvade två division ett-lirare i helgen. Djurgården, lättmjölken och de andra all-svennarna lär skaka av rädsla. Men vi har Rolle, det räcker.

Palle Kuling har dratt till Thailand. Har inte sett nåt på nyheterna, så trippen med ett av Ukrainas bästa flygbolag gick nog vägen.

Slipade taket i det blivande allrummet igår. Har reumatisk värk i varenda slipmuskel idag. Jag kan omöjligt vara byggd för kroppsarbete.

Jonas.
 


2005-12-02

Det är december. Börjar lida mot jul och allt det innebär. Kallt är det ute i Sverige också. Men en liten ljuspunkt denna kalla mörka decemberfredag är ju att det är Idolfinal ikväll. Jag vet att många sitter och väntar, som en för tidig uppesittarkväll. Jag vet också att Agnes kommer att "knäcka" idag, när det verkligen gäller.

Magnus.


2005-11-30

Idag steg man upp vid 5.30. Det är tidigt. Väldigt tidigt. Bytte en tung blöja och gnuggade mig i ögonen. Jag lever. Konstigt hur det kan kännas så underbart att vara så trött. Bara för att man får hålla sin son i famnen. Det är kärlek.

Såg något fantastiskt på tv igår. Ett konstverk. En videoinstallation. En fransman som reser till tyskland för att se om det är sant att tyskar äter så mycket korv som det sägs. Han beslutar sig för att göra nåt vackert med korven. Han köper en leksakspapegoja, en sån som upprepar vad man säger till den. En liten bandspelare inuti alltså... Han opererar in alla delarna i korven. I en tysk orange korv. Sen får han korven att upprepa: Ich bin ein würst, ich bin ein würst. Det är konst.

Magnus.


2005-11-30

Hugo sov över hos farmor i helgen. Packade ryggsäcken själv. Blev en pyjamas och ett par huggtänder i plast. Snacka om att resa lätt.

Lyssnar på Laleh. Hon är cool.

City förlorade i helgen. Tänk en snabbvärvning av Robert Prytz. Han hade fyllt upp mittcirkeln på City of Manchester Stadium. Nä, dåligt med Silly-rykten. Vill ju se vilda löp. "Batistuta till Gais" är ett vilt löp. Om Glenn Hysén fick en kåk i Torslanda för att lira ett halvår med Gais, undrar vad Batistuta kräver. Linnéstan? Eller är han goth och vill åt Masthugget? Så många frågor.

Jonas.


2005-11-30

Vår vän från innerstaden har hört av sig igen och vill dela med sig av en liten för tidig juklapp. Det handlar precis om just det. Julklappar. Madde har återigen gett oss en härlig fundering.

KAMPEN OM JULKLAPPARNA

När man passerat en viss ålder är det inte längre riktigt rumsrent att tugga fradga av upphetsning vid tanken på julafton och dess rika möjligheter till lukrativa...”affärer”. Istället förväntas man prata sig varm om julen som ett stillsamt och stämningsfullt avbrott i den vardagliga tristessen; den goda maten, glöggen, allt julmys och pyssel med familjen... Nån kanske till och med tänker på den religiösa aspekten av denna högtid. Men om sanningen ska fram så vet vi ju alla att detta bara är en platt kuliss till den verkliga och djupare meningen med julen: JULKLAPPARNA!

Att barn har ett stirrigt och ohälsosamt förhållande till julklappar är ju allmänt vedertaget, men är man i trettioårsåldern betraktas man närmast som en skum typ om man avslöjar de här böjelserna i offentliga sammanhang. Vissa mogna individer brukar nämligen deklarera att de faktiskt struntar i julklappar nuförtiden, eftersom man ändå bara byter pengar med varandra. När undertecknad fick höra detta för några veckor sedan uppstod följande meningsbyte:

Mogen individ: ”Vi har bestämt oss för att inte köpa några julklappar i år.”
Undertecknad: INGA JULKLAPPAR? (Alltför gällt. Jag låtsas att jag fått något i halsen, harklar mig och börjar om.) ”Varför inte?”
Mogen individ: Nej, det känns så onödigt att köpa en massa paket till vuxna människor. Julen är ju ändå barnens högtid – vi köper bara till dem helt enkelt.
Undertecknad: Så när man har passerat en viss ålder ska man alltså aldrig mer få några julklappar?! (Den här gången försöker jag inte ens dölja paniken.)
Den mogne individen stirrar klentroget på mig och byter fot. ”Nej, just det...”

En före detta kollega berättade om en jultradition de har i hennes familj. När alla de vanliga julklapparna är utdelade och barnen som bäst håller på att riva huset har de vuxna ett eget, helt oskyldigt, julklappsbyte. Leken går till så att var och en får placera en julklapp i mitten av köksbordet så att det bildas en trevlig hög. Därefter ställer man en äggklocka på ungefär 45 minuter och plockar fram två tärningar. Var och en får så turas om att slå tärningarna, och om man får två med samma siffror – till exempel två sexor eller två treor – får man sno åt sig en julklapp från högen. Under stigande spänning skickas så tärningarna runt bordet och julklapparna fördelas under harmoniskt småprat.

Men tärningsspel är ju som bekant beroende av slumpen, och allt eftersom högen i mitten blir allt mindre brukar girigheten göra sig påmind, vilket ökar frustrationen hos deltagarna runt bordet. Det kan nämligen bli så att någon får oförtjänt många paket, medan andra sitter helt barskrapade, tummandes på sina ljumma gin och tonics och ett ansträngt leende på läpparna. Och nu kommer vi till den pikanta detaljen av denna lek – när alla klappar från högen har fördelats får man också börja ta paket av varandra! Så länge äggklockan tickar är spelet nämligen igång och inte en enda julklapp är säker! Det som börjar som ett stilla tidsfördriv förbyts så småningom i en kamp på liv och död när farfar plötsligt ryter:
”SKICKA TÄRNINGARNA FÖR HELVETE!” med den gråstarriga blicken fastnaglad på äggklockan. (Här känner jag mig manad att upplysa om att sällskapet i förväg hade kommit överens om en maxkostnad på ungefär femtio spänn per julklapp, så det var ju inte direkt några flygbiljetter till Hawaii eller hemmabioanläggningar som stod på spel...)
En isande tystnad lägrar sig så småningom över sällskapet, bortsett från det svagt klirrande ljudet av isbitar i grogglasen. Svägerskan börjar darra på hakan när kräket till vänster lägger vantarna på hennes enda julklapp, medan den ingifta fastern nervöst fingrar på pärlhalsbandet samtidigt som en åder målmedvetet kämpar sig loss i pannan.

Till slut ringer äggklockan och spelet avbryts abrupt. På kortsidan tornar kvällens vinnare bakom ett berg av paket medan andra krampaktigt kramar sitt enda (misstänkt porslinstomteformade) paket. Någon drämmer näven i bordet och lämnar sällskapet under aggressiva genmälen, en annan reser sig under tystnad och går bort till köksfönstret och stirrar ut i tomma intet. Farmor fumlar efter hjärtmedicinen och kusinerna från landet har för övrigt inte talat med varandra sedan förra julklappsbytet.

Detta är alltså vuxna människor. Så även om ni tror att ni kommit över julklappshysterin vid det här laget ska ni inte vara alltför säkra – det bor en hagalen femåring i del flesta av oss; ett girigt monster som bara väntar på att få komma ut på dopparedagen...
 


2005-11-29

Har bokat snöresa till Sälen. Snowboard hela veckan, säger Albin. Undrar om Bula-mössan från 93 hunnit bli retrorätt? Nä, tänkte väl det. Frölundahalsduk blir det i liftsystemet iallafall.

Filip och Fredrik var roliga igår med. Sista filmen, när en 75-årig mediestudent gör ett reportage på Kalix volvohandlare är fruktansvärt rolig.

Köpte torktumlare igår. Bland de ballaste femtusen hittills.

Längtar till USA. Tänk en kaffe på Union Square, sedan en snabb promenad ner till fjärde gatans skivhandel. Eller bara smyga runt i Chicagos loop och känna sig som en man av folket. Med lokaltågen tio meter över huvudet. En kall vind från sjön. Mäktigt.

Och dom hittade Janus. Han hade somnat i bastun. Puh.

Jonas.


2005-11-28

Min son ler emot mig. Det är fantastiskt. Han log tillochmed iförd en Brynäs-pyjamas. Han vet nog inte riktigt vad han har på sig. Men snart, så fort han lär sig läsa kommer han att förstå. Och säga till sina kompisar i skolan: - Vet du vad min mormor och morfar gav mig när jag var en månad gammal? En Brynäs-pyjamas! och så skrattar de gott och slår sig på knäna iförda sina Frölunda Indians matchtröjor, på väg till Scandinavium. Jag tror att han iochförsig kommer att ha Brynäs som andra favorit i framtiden . Han är ju trots allt till hälften Gävlebo. Det är inte illa. Gavlerinken. Gevalia och bockbränning. Vilken stad!

 

Magnus


2005-11-27

Krille är en legend. Grabben inte bara bor i Bua (med den klassiska fotbollsramsan Heja Bua), diggar Åmålskompet och kör Saab. Han kan även få tjejerna att bli svaga i knät. I sin veckliga tidningskrönika avslutade Krille rakt av med ett frieri till sambon. Hur jävla cool får man bli? Ett Hollywoodmanus mitt i fiskebyn, läs själva:

http://www.hn.se

Vad Linda Maria Josefin svarade? Vad tror ni...

Sen fattar jag inte varför alla ska resa så långt bort? Bressler drar till Quito i Ecuador, Jonni flyger till Hanoi (med ny banner på flygplatsen numer "bird flu center of the world" och en bild av en stomatol-leende kycklingklubba), Frippe sticker till Australien och Palle lämnar landet (med Aeroflot, hick) för Thailand. Själv stannar jag i Vallda. Det är här jag plöjer min åker.

Drack 18-årig Ardbeg med gratulanten Frippe igår. Så ljus och ändå fylld med mörker. Ardbeg alltså. Italiensk buffé och stora, svarta, syndiga...öhh...högtalare. Lasse gillade den trefingrade ungerske batteristen. Toffe silade White Russian mellan framtänderna. Viggo sov.

Jonas.


2005-11-25

Filip och Fredrik på femman är roliga. Senaste programmet med hjärnsläppen var fantastiskt. Carola är en idiot, säg Svullo när du busringer, Wien heter Venice på svenska; några av lärdomarna.

Death Cab for Cutie idag klockan 21.30 på Musikbyrån. Från PM:
"Del 7 av 10. Vi åker på turné i USA med Death Cab For Cutie, årets mest oväntade rockstjärnor. 2005 var året de gick ifrån att vara ett kultband till att göra utsålda konserter över hela USA."
 

Läste att världens största cigarr är 5,6 meter lång och väger 112 kilo. Mycket mäktigt att ta upp efter lunchen och fråga hovmästarn om man får röka inne. När man nekats, och efter många suckar över att Sverige är ett överreglerat Sosseland, tar man hjälp av fyra gäster, drar ut bjässen på trappen och tänder upp. Tillsammans med en knapp cognac.

Jonas.


2005-11-23

Igår kväll satt jag och Hugo och väntade på Abbes handboll. Blev hungriga, gick till McD. Hugo vägrade äta när beställningen väl landat. Fick hitta på nåt. Började med klassikern (hur många tuggor kan du ta??? kolla pappa kan äta femton...) som Hugo bara smålog åt. Sex år och von oben. Sånt gick man på som fyraåring, liksom. Men sen kom det. Som ett genialiskt infall från Gud vår Herre. Hur många tuggor kan du äta när du blundar då?? Hugo tittade skeptiskt på mig. Med sina stooora ögon. Var det ett trick?? Han svalde betet, radade upp ketchupbägaren, pommesen, burgaren och stängde ögonen hårt. Jag applåderade. Han åt upp allt, missade tillslut grovt med vilje och stoppade pommesen i örat. Stor humor. Sen blev det min tur... Hugo måste tycka jag är en konstig pappa.

Somnade när jag åt lunch idag. På lokal. Det är mycket oproffsigt.

Och ni som fortfarande inte hört Ebba-födelsen i "The Haters" med Thåström. Smisk, on you all.

Jonas.


2005-11-23

Försökte för andra gången i ordningen (reprisen) att se Lost. Gick lika bra som förra gången. Somnade ungefär på samma ställe. Det här med att vara småbarnsförälder tar på krafterna känns det som.

Övrigt som är värt att nämnas är jag idag åt lunch på Gamle Port. Tror att sista gången jag var där kan ha varit när jag var en finnig 16-åring med falskleg. Det var stort. Dansade omkring. Kände mig gammal. Solariebrun och full av liv och hopp. Det var då det... Idag var man där med kunder och visade sig från sin bästa sida. I kostym och slips.

Magnus


2005-11-22

Polaren Fritjof fyller 30 på lördag. Har redan köpt paketet. Blev Johnnie Walkers nya flaska, som markerar 200-årsjubileet av självaste Mr Walkers födelse (1805 i Kilmarnock, redan som 15-åring började grabben blanda whisky...). Gick loss på 197.000 kronor, vilket ju en god vän såklart är värd. Tjänar ju en del, om man säär.

Åt sushi till lunch idag. Det gör inga riktiga män.

Kan inte sluta lyssna på Timos Räisinens version av "Didn´t we almost have it all". Han gör den gamla Whitney-snyftaren läskigt bra.

Jonas.


2005-11-22

Tisdag idag. Igår måndag. Vi går mot helg igen. Har sovit lika dåligt inatt igen. En liten Måns vill inte sova, jag tror han är som sin far. Ett litet nattdjur. Vi som sitter med stora pigga ögon framför tvn 02:45 och kollar på gamla repriser av matlagningsprogram, amerikanska polisserier med lyckliga slut, 70-tals deckare och annan högklassig underhållning. Det kommer att bli trevligt med en kompanjon i soffan på natten. Jag och Måns, och mamman sovandes i lugn och ro på ovanvåningen.

Magnus.


2005-11-17

Undra och man skulle köpa nya kläder idag. En sån där lång skinnrock, ner till anklarna. Eller ett plommonstop. Hade behövt nåt oväntat i garderoben. Inte på skoj, men som ändå skulle chocka min söta fru redan vid morgonkaffet. "Hej då hjärtat, nu drar jag till jobbet" iförd en blommig kaftan. Eller såna där gråsspräckliga gymbrallor. Hade satt mig på kartan.

Jonas.


2005-11-17

Idag har jag fått min beskärda del av fett. Jag har varit och ätit buffé på Pizza Hut. Det är precis vad doktorn ordinerade. I normala fall äter jag ju min goda vällagade matlåda. Men idag hade jag glömt den i kylen. Grytan. Med grytbitarna, morötterna och champinjonerna, tillagad i järngryta. Jag gillar ju inte grytor. Tänk om jag undermedvetet glömde den i kylen. Men det skulle väl aldrig hända.

Det är kallt i Sverige idag.

Magnus.


2005-11-15

Två saker som är viktigt att jag får ta upp i min blogg idag.

1. Var på familjerättsbyrån idag. Bekräftade inför handläggaren, gud, och denna församling att det är jag. Bara jag. Som är pappa till Måns Karl Johan Ericsson. Nu känns det mycket bättre. Underskriften bevittnades av 2 medelålders damer som synade, granskade och kritiskt genomskådade mig. Det var jag som skrev på pappret. Nu är det officiellt. - Hej det är Magnus, Måns pappa...

2. Om du jobbar i en affär. Typ finare klädaffär. Typ lite snobbigare än Brothers. Då är det tydligen helt ok att jaga runt efter folk i affären och fråga om de behöver hjälp. 3 gånger på 10 minuter. En sak undrar jag. Vill han verkligen hjälpa till? Eller försöker människan stöta på en? Eller vill han att man skall gå? Har man lite fel klädsel och ser inte ut som "a million dollars" med sin bilbarnstol under armen? Problem har människan i alla fall. Jag vill därför bara hjälpa dessa biträden på vägen lite grand:

Om någon svarar på frågan: - Kan jag hjälpa till med något? - Nej. Då innebär det att personen ifråga kanske bara vill kolla lite allmänt. Eller kanske vet vad man skall ha och vill bara kika lite ifred. Det man som biträde/hjälparsvin bör göra då är att svara: - Säg till om det är något du undrar över. Detta är rätt sätt att få kunden att känna sig bekväm i affären. Vad man inte bör göra är att jaga efter och efter 4 minuter fråga samma fråga igen. Och sen efter 7 minuter fråga ytterligare en gång till och se kritisk ut. Detta brukar resultera i att man som kund ger sig av. Bara ett tips. Till människan i den affär som ligger vid Järntorget och anser sig vara lite finare och snyggare.

Magnus.


2005-11-15

Lärde en sak om mig själv idag. Jag har en schysst armpendling när jag går. Lagom; höger, vänster, fram och tillbaka. För mig framåt i en god takt. Näst intill perfektion. Undrar vem som har facit på armpendeln? Inte är det Hanna Marklund som vann Diamantbollen på teve igår. Hon pendlade fram som en packad skäggfet norrlänning.

Thåström släpper sitt nya vax i morgon. Hoppas på stordåd. Rockhjälten listar själv de sex bästa cd-skivorna just nu på sin hemsida:
1. Mick Harvey - One mans treasure
2. Franke - Optimismens hån
3. Cat Power - You are free
4. Gun Club - Miami
5. Einsturzende Neubauten - Grundstuck
6. Nina Ramsby & Martin Hederos - Visorna

Jonas.


2005-11-15

B.R.M.C på Sticky Fingers


Först ett par kalla på Tranquillo. Servitören snackade om bröd, vi snackade om bröd, helt olika grejer. Sen till Sticky. Söndagkväll, snålblåst i Göteborg. Förband (jävla plåga). Stället släcks. Negro spirituals. Skön rockförväntan.

Peter Hayles kommer in och bränner av Complicated Situation, Fault Line och Devil's Waitin' med gitarr och munspel. Han har slickat håret bakåt. Ser ut över publiken, iskall och överlägsen. Han vet vad han kan.

Bandet fyller på och Shuffle Your Feet och Ain't No Easy Way dunkar på med stämsång, fotstamp och lämnar en jävla southern comfort smak i munnen. Det svänger syndigt.

Robert Breen, mer rockmässigt vild på basen, tar över. Kör de gamla låtarna. Röken fyller lokalen. Röda lampor på scen. Ett psykadeliskt inferno. Intron så farliga att man blir rädd, vill lämna lokalen via brandstegen och åka hem till den vita förorten. Inga snälla pojkar.

Hayles tycker vi ska skjuta vår regering för att han behöver sänka ljudet på gitarren. Fortfarande ascool.

De varvar upp i en tio minuters Promise, där Breen hamrar sönder pianot med tre ackord och Hayles drar fram trombonen (herrejävlar) och smeker upp den rätt slöa söndagspubliken i en vertikal brygga. Ett gäng grymma extranummer. Det sista sittandes på scen med en hybrid av dragspel och orgel, pumpades fram kvällens avslutande hymn (you may never see us again...).

Åkte hem med Krilles Saab. Gick och la mig. Tinnitus. Vaknade med rockgrus i ögonen. Gick till måndagsjobbet. Med en jävla lycklig känsla. Jag såg nåt stort igår. Black Rebel Motorcycle Club.

Jonas.


2005-11-14

Landat efter tre dagar i huvudstaden. Vinboxar, musik, efterfest med jonni, pör, hovet-Joffe, dj-Ubbe, samtal om den medicinska termen micropenis, designutställning på stadsmuséet, talisker på clarion, indisk mat med färsk mangofrukt, promenader från östermalms saluhall via strandvägen till djurgårn, allsång till we are the world klockan 0600, stekt ägg till frukost, tolvprocentig trapista, jord, sol, Hornstull, Håkan Hellström, bulle, tub, hemgång. Stockholm var sig - tack och lov - likt.

Var igår på Black Rebel Motorcycle Club på Sticky. Helt fruktansvärt bra. Blogg-recension kommer i veckan. Men vad ni än gör, gå och se dem.

Jonas.


2005-11-14

Helgen är över. Skönt. Nu är det en härlig vecka framför oss. Men varför måste man jobba? Kan man inte bara få vara hemma med familjen och mysa?

Igår såg jag den fantastiska filmen Ray. Vågen för Jamie Foxx, vilken skådis. Helt ruggigt skådespeleri. Musiken i filmen skall avnjutas på hög volym. Just nu känns mitt hemmabiosystem så fullständigt befogat. Höj upp volymen och luta dig tillbaka och bara njut i 2 1/2 timma. Stående applåd.

Senare på natten, vid ettsnåret, med Måns på magen, såg jag ett lysande program på Kanal 5. Reno 911. Det är humor. Underspelat och väldigt väldigt roligt.

Magnus.


2005-11-10

Fick låt-tips av farsan igår. Han har järnkoll på sin blues. Har man lirat med Jimi Hendrix på Cue Club och fyrhandsboogiewoogie med Charlie Norman på Valand så har man vad som krävs. Tipset var Muddy Waters "Walking Blues". Som är 5.48 lång, fyllde han i. Farsan vet hur långa låtarna är. Det är nog en generationsfråga.

Jonas.


2005-11-10

Min Ipod är fylld med fantastisk musik just nu. Tiger Lou's senaste verk ljuder över hela sätesbredden på GL Blå. Idag hade jag inte mitt regnställ på mig. Tveksam om jag kommer att ha på mig det igen. Det kändes inte riktigt som jag hela dagen.

Magnus


2005-11-09

Ciggvarumärkena springer allt fortare på snusbanan. Luckies, Prince, LD lockar rökarna till mullbänken. Själv längtar jag febrigt efter Camel-dosan. Hur oerhört mäktig kommer den att bli? Och så äntligen igång med snacket igen, vad gömmer sig i Camel-loggan? De tre hemligheterna; en kvinna, en skål med filmjölk, en goth?
Jonas


2005-11-09

Skickade i säng Hugo igår vid åtta. Han ville stanna uppe och käka godis, dricka läsk. Jag var benhård; skola i morgon och tänk på tänderna. Han kröp nedstämd till kojs. Då öppnade jag på bästa fadersmanér upp en påse snask och smög fram apelsindrycken. Tyst, tyst, på med Hitch och jag var åter kungen, mannen på berget, livet efter döden. Dock smög Hugo upp efter en kvart, kom in till teven och stirrade. Först tystnad. "FY SKÄMS!" kom sen snabbt ur den sexåriga munnen, ögonen glödde av förakt, innan han stormade in på sitt rum igen. Fick såklart hämta upp honom och bju på en näve karameller. Med handen i kakburken...

Jonas.


2005-11-08

Led Zeppelin får Polarpriset. Det var mycket mycket gött tycker jag. Ett sånt band kan inte prisas nog, anser jag. Och att dessutom R.Plant och ABBA snubbarna varit på "Herr Klubb" tillsammans gör ju att polarpriset känns mer och mer befogat.

Vill även meddela att jag igår gick till bussen, åkte bussen och travade till kontoret iförd helt regnställ. I lagom grälla färger. Som en riktig fotbollspappa. Det var vuxet. Det regnade ju.

Magnus


2005-11-06

Vid halvtio-tiden i gårkväll tröttande jag och Abbe på värdelös television. Drog ut i höstkvällen, sadlade Volvon och stormade i väg mot macken i Särö. Hyrfilm var vår stjärna genom natten. På radion kom plötsligt och oanat Bon Jovis "Livin on a Prayer". Abbe fick stora ögon när jag ordagrant följde texten från "Gina works the diner all day" via "take my hand, we´ll make it I swear" till "Tommy whisperes, its okay". Dröm om grabbens förvåning när jag dessutom styrde kärran med enkom mina knäskålar och satte varje, V-A-R-J-E, ton i luftgitarrsolot. Han tittade på mig och vi visste, där och då. Ett sanningens ögonblick, ett far-son-moment så starkt att det ännu brummar i mitt bröst. Jag älskar den grabben.

Hyrde "The Life Aquatic with Steve Zissou" av Wes Anderson. Grymt skön rulle. Men ärligt, hade Owen Wilson varit blekare hade han varit luft. Sån där tunn variant, uppe på Kebnekaise, tvåtusenetthundraelva meter ovan hav.

Jonas.


2005-11-04

Fredag, halvdag på jobbet. Jobbar bara till kl. 13.00 och sen är man fri igen. Kändes riktigt tungt att börja jobba efter 10 fräscha pappadagar. Har gått omkring och myst dagarna i ända, men nu är det slut på det. Nu sitter man och dricker automatkaffe igen. Ikväll är det Idol. Fredagskväll med Idol funkar när man bor i radhus verkar det som. Det funkar alltid. Har varit gött en vecka på min pendelbuss, inga finniga skolungdomar. Bara lugn och ro, jag chauffören och några enstaka pendlare som jag. Känns skönt att börja åka GL Blå igen. Behöver en ny bok bara...

Magnus


2005-11-02

Har varit och köpt ett Altec Lansing headset. Nu är man med i matchen. Med enkelhet kan jag nu prata och skriva samtidigt. Känns fantastiskt. Jag lurar lite på hur man tar sig ut med ett headset egentligen. Ser framför mig en välklädd uniformerad flygkapten på SAS. Kvinnor måste bli helt galna när de ser en annan med headsetet på. Min sambo har inte sagt nåt än, men jag tror att hennes hjärta slog några extra slag när jag rättade till den svartklädda micen.

Magnus


2005-11-02

Tiger har varit på White Stripes. Det var polkagrisar, sex med kläder på och en glob som rullade iväg några cm. Ett fruktansvärt drag, Jack n Meg liksom.

Bror och syster...HA!
n Det är kallt som fan. Första stoppet sedan jag hämtat J och P och A. Vättern ligger helt still och kaffet är blaskigt men varmt. P (iklädd Motorhead tröja) har köpt en strut med polkagrisar… Röda och vita,
givetvis. Men utsikten är helt okej, Visingsö i blick och White Stripes i fjärran.

Ut på motorvägen igen, farthållaren på 140 (strax under) och Stockholm är allt närmare.

Globens Annex är inte ett roligt spelställe. Rektangulärt, stort, platt. Men med balkonger den här gången. Inte för att vi ser dem förrän efter halva spelningen. Ölen på Gröne Jägaren (19 kronor för stor stark) har sinkat oss en del. Jack och Meg har redan börjat första låten när vi släntrar in. ”I’m Jack White and this is my sister Meg”, säger han. Det ska gå över en timma innan han öppnar munnen för annat än att sjunga.

Scenen går i rött med palmsiluetter och ett upplyst äpple som centerpiece, vid ena sidan står en stor svart flygel, på andra sidan sitter Meg. Under de första låtarna byter Jack instrument hela tiden, ibland flera gånger i samma låt. Klädd i svarta byxor med silverspännen längs hela benen liknar han en överspeedad mariachi som förduckit sig på spetsad tequila, en galen vetenskapsman med hela träskblueshistorien pumpande i blodådrorna. Och allt ska ut -- genom den fetdistade gitarren, genom flygeln, genom glockenspielet...

Hade jag varit Jack Whites modellfru hade jag blivit galen av svartsjuka. Bror och syster…. HA! Samspelet mellan Meg och Jack är övernaturligt, det är Voodoo i praktiken, sex med kläderna på. När han står vid mikrofonen jämte trummorna sjunger han bara för en person, en serenad för Eva i lustgården -- med ett äpple som inte förebådar syndafallet utan rock n rollens födelse. Ett ögonkast, en nickning och låten ändrar skepnad, ett annat liv.

När Meg intar scenens mitt för ”In the cold, cold night” kryper han upp precis bakom, endast gitarren och lite tyg skiljer dem åt. I sista låten försöker han övertyga publiken en gång till; ”thank you for buying our records and coming to see us. We’re brother and sister”. Det är ingen som tror honom. Men han har ändå rätt. Alla är bröder och systrar i den polkagrisrandiga storfamiljen. Och det är varmt som fan.

• Bästa Led Zeppelin-behöver-aldrig-återförenas: Ball and biscuit, tio minuter tyngd och gitarrfuzz som till och med skulle få in John Bonham i himlen.

• Vildast: Seven Nation Army på extranumret. Jag misstänker att Globen rullade iväg några centimeter.

• Fräckast: Cigarettflickan i rött och vitt (förutom nätstrumporna) som sålde skivor från en låda på magen.

• Bästa Krog: Bröderna Olssons på Söder. Rockabillykitsch på oanade höjder, rosa plastflamingos, en servitör som heter Elvis, vitlök, Tre Hjärtan öl och goda White Russian.

/Tiger.


2005-11-01

Albin fyller elva år idag. Har fått en mp3-spelare och en Aranäs träningsoverall. Han satt med lurarna på i bilen och skrattade gott åt Homer Simpson som sjöng "Flintstones theme". Ikväll blir det tacos med extra gräddfil.

Det är också allahelgonsdag. Vi hedrar Sverige nationalhelgon, Lars Adaktusson, med en tyst minut klockan tolv sharp. Mer Lars i rutan är vår stilla bedjan.
Jonas.


2005-10-30

Sitter mitt i natten bland radhusen och lyssnar på Miles Davies - Kind of Blue. Vilken fullständig platta. Jazz är fantastiskt när det låter så här. Sist jag lyssnade på denna plattan var jag på väg till Gävle i bil själv. Kolsvart, nyårsafton. Ensam i skogen. Det var kanske den bästa plattan att ha till sällskap jag nånsin valt. Vi har ett särskilt förhållande sen dess.

Man känner sig ruggigt fet när man lyssnar på Miles. Man önskar att man satt i en mörk trång källarlokal i Chicago och rökte en fet Cohiba... Och bara hade det lite gött jazzigt en stund. Miles Davies - My main man.

Magnus


2005-10-30

En kär gammal vän hörde av sig till redaktionen. Pör hade varit på en sydtysk ölstuga, sett Lundell och det var... ja läs själva:

På puben med Ulf
Ulf Lundell har spelat in karriärens 74:e dubbelplatta. Den heter Lazarus och är fylld till bredden med köttig bluesrock. Den här gången är han enbart ute efter att retas. Han kan inte på allvar tro att någon frisk människa finner glädje i att lyssna på den där stabbiga smörjan.
Förväntningarna är med andra ord inte på topp när jag står där på Tyrol en kväll i oktober. Efter ett uppehåll på några år såg jag honom igen i somras, på en halvfull gräsplätt en kall kväll i Uppsala. Trist stad, trista människor, trist spelning. Jag borde ha gett upp då men ändå köpte jag biljett till Tyrol. Någonting inom mig gjorde att jag inte kunde låta bli att ge Lundell en chans till. Kanske var det drömmen om den perfekta klubbspelningen, då trängseln och närheten – gubbrockens tolfte spelare om ni så vill – lockar fram musikens sanna styrka.

I tre timmar slits jag mellan himmel och helvete. De infernaliska bluesutflykterna är många och långa. Uppemot en tredjedel av tiden går åt till detta och inte blir det bättre av gitarristen Janne Barks struttande och ålande, likt en gitarrkursledare vid ABF på väg utför i livet. Jag kommer aldrig att försonas med hans stil.

Men mellan larmandet får jag höra saker som jag aldrig hade vågat hoppas på. Den 56-årige gamle hunden ger verkligen allt – hela tiden – och plötsligt går det upp för mig: om Ulf Lundell inte fick göra det här så skulle han dö. Han skulle brytas ner av ångest och grubblerier och fördumningen i "Bullshit City" och tillståndet "i det här jävla landet" och krympa ihop till en liten grå farbror och ganska snart ställa in skorna för gott.

För Ulf Lundell är allting på allvar – hela tiden. Det känns tryggt att det fortfarande finns såna människor.

Tack Ulf, för att du spelade "Gammal Dodge". Enkel arbetarromantik som når längst in i hjärtat.

Tack Ulf, för att du fick mig att återupptäcka "Natt".

Tack Ulf, för att du vågade låta som världens olyckligaste människa i "Skyll på stjärnorna", med pianot som enda sällskap.

Tack Ulf, för "En soldat kommer hem".

Jag är redo att förlåta dig nu. Jag är redo att dra ett streck över allt. Till och med över den här textraden från nya skivan:

"Ute på vägen igen, jag lyssnar på Blind Faith. Jag rotar i handskfacket och hittar en After eight".

Det trodde jag aldrig.

Oktober är en kall och nyckfull vän.

Per Zettermark


2005-10-30

GAIS åter i allsvenskan. Hail Ceasar! Nu ska jag dra i mig en folköl och snabbt åka in och kissa på Poseidon. Det hör liksom till. Sen blir det Gamle Port, Dubliners, korv på 7:an och en spårvagn till himlen. Godnatt moder jord. Ses i Allsvenskan 2006; en ren grönsvart affär.

Jonas


2005-10-28

Jack Black är ett geni. För oss som sedan länge garvat åt "One note song", "Cock pushup" och "Hard fucking" med Tenacious D är det inget nytt. Hans biroll som övercynisk skivbolagsbiträde i High Fidelity är magisk. Rösten som Zeke i Ice Age grym. Även School of Rock, och den där extremkorta rollen som förbannad motorcyklist i "Anchorman" är kul. Men vad fan har hänt? "Envy" från förra året (med Stiller såklart) är aptrist. Snart släpps en film tillsammans med Andy Dick (öhh). Nu håller rullen "Master of Space and Time" på att produceras. Jack spelar en av två forskare som kommer på ett sätt att styra verkligheten. Hoppas den går tillbaka, till något slags Blackmått. För då är det ju fräschma.

Jonas.


2005-10-28

Fan om inte man ska käka räkor och dra i sig en låda vitt idag. Sen upp på messenger med Toffe och Mangan. Vi hade förfest igår. Med kameror och mic. Jag köpte en mic på Inet för 129 spänn, ett headset. Värdigt. Mangan lät som en flygpilot där i Billdal. Toffe blottade sig. Slutade med att jag hade laddat ner 48 olika messengervarianter, bredbandstelefoni via Skype, Yahoo:s mest hemliga vapen och ytterligare fjorton program som i sin tur skulle sköta om de andra programmen. Troligen letar FBI fortfarande efter min lilla IP-adress. Ingen adress studsade hårdare runt på nätet igår. Mitt virusprogram bara garvar åt mig. Jag hör den i mitt headset.

Jonas.


2005-10-27

Var på brandövning med Kungsbackabostäder (ja så spännande är mitt liv ibland, inte alltid, tro inte att jag är en sån fantastisk glidare som bara minglar runt på brandövningar, knäpper några bilder och sedan tar en bärs - oh nej oftast är mina uppdrag mycket alldagligare) så jag missa första Gais-halvleken igår. Såg andra. Ser bra ut inför söndagens retur. 8.000 pers på läktaren, ät den Carl Fahger. Och jag känner en kille som känner en kille som känner Stenhard Wilson.

Livet runt trettio fortgår med all önskad tydlighet. Sitter nu och väntar på rörmokaren som ska koppla in ett värmegolv. Heathfloor.

Undrar vad Donald Trump gör just nu.

White Sox vann Baseball-VM. Ja, det heter så med amerikansk blygsamhet. 4-0 i matcher mot Houston Astros är ofattbart. För en stad som inte haft idrottslig framgång sedan Michael Jordans dagar är det extremstort. Första gången sedan 1917 som laget från 35e gatan vann mästerskapet. I Chicagopressen skriver Tribune "Sox on top of the World" och Sun-Times rubrik "World Champs" sammanfattar läget. Vi väntar på rapport från Kenny Vee, vår man på Michigan Avenue.

Jonas.


2005-10-27

MånsJag trodde aldrig att det skulle kännas så här. Att bli pappa, farsa, far, en person som kommer att finnas till bara för sin familjs skull. Det känns stort. Det känns mycket. Jag är nära att börja gråta ständigt. Räcker med en sentimental reklamsnutt mellan sporten och nyheterna och tårarna börjar rulla. Att försöka förstå att denna lilla gosse är frukten av min kärlek till min blivande fru känns overkligt. Måns har legat och grott inne i min största kärlek i livet. Sen kom han ut, och villkorslöst blev en liten figur som jag älskar utomjordiskt mycket.

Att man blir blödig och känslosam när man får barn är en underdrift.

Relationen till andra medlemmar i min familj, som jag innefattar Jessicas familj, blir närmare, varmare och enklare. När min bror eller min mor kommer på besök, känns det som vi kommit varandra närmare än vi nånsin varit tidigare. Det känns jobbigt att min pappa bor så långt bort. Men samtidigt vet jag att han är nära ändå. När han kommer till Sverige nästa gång kommer han också få träffa vår Måns. Vår familj.

Man ser saker ur ett helt annat perspektiv när man blir förälder, antar jag.

Jag tycker det ser väldigt underbart ut på föräldrasidan, även om jag bara sett trailern.

Magnus


2005-10-26

Vi har så många begåvade vänner här på Kentuckyseven. Det är inte alla som har såna. Vi har fått en liten fundering från vår vän i Lorensbergsområdet. En poppius-alumni på god väg att erövra copywritervärlden. Madde skriver såhär om ett äkta storstads- i-landsproblem...

KRIGET I TVÄTTSTUGAN

Få saker väcker så heta känslor i ett hyreshus som tvättstugan. Jag har själv vid oräkneliga tillfällen ifrågasatt mänsklighetens utveckling när jag varit indragen i - eller tyst bevittnat - det krig som pågår nere i källaren. Lapparna som ilsket tejpas upp på dörren varierar nämligen från milda uppmaningar som "Städa efter dig!!" till rena smädelser av karaktären "Har du inget bättre för dig i ditt patetiska pensionärsliv än att kolla filtret i torktumlaren dagarna i ända?!!!"

Dock vet jag av egen erfarenhet att få saker är så irriterande som att upptäcka att någon tagit ens tvättid. Man har stressat hem från jobbet och kastat sig ner för trapporna som skjuten ur en kanon, bara för att upptäcka en massa kulörta tygstycken som tumlar runt i maskinerna. Tydligen är det en vedertagen regel att man efter en timme har rätt att sno någon annans tvättid, så om eftermiddags-passet börjar redan klockan 16.00 får man med andra ord ta ut kompledigt för att ha en sportslig chans att hinna in i tvättstugan innan gamarna slår till.

Ibland har jag faktiskt satt upp en lapp redan på morgonen med texten "Jag som har tiden mellan 16.00 - 20.00 kommer lite senare", men på något märkligt sätt tycks dessa lappar gå upp i rök under dagen. (Förmodligen försvinner de in i samma svarta hål som alla udda strumpor man blivit av med under årens lopp).
I värsta fall kommer man inte ens in i tvättstugan så att man kan vräka ut eländet på golvet eller i närmaste tvättkorg, utan blir stående utanför med blicken tomt fästad vid hänglåset. I dessa fall får man lust att hämta ner en köksstol och en AK4:a och sätta sig på lur i mörkret tills tvättidstjuven kommer smygandes…."Ahaaaa!"

Bortsett från tjuvarna har jag inga problem med skötseln av tvättstugan, eftersom jag inte betraktar den som mitt eget utrymme. Bara maskiner och tumlare fungerar som de ska bryr jag mig inte om ifall det råkar ligga lite tvättmedel utspillt eller om golvet inte är minutiöst svabbat. För somliga verkar det dock vara ett kall att agera tvättstugepolis, eftersom man då och då kan mötas av en hel avhandling om missade åtaganden upphängd på dörren. Med samma inspiration som Martin Luther spikade upp sina 95 teser har tvättstugepolisen nitiskt pekat ut alla försummelser, och till och med tagit sig tid att fixa till en snygg layout och en fräck font!

Ett annat irritationsmoment är att det är praktiskt taget omöjligt att över huvud taget få en tvättid. Jag har hört talas om bekanta som i princip kan gå ner samma dag, eftersom "det alltid är ledigt", medan galningarna i mitt hus verkar tvätta för jämnan. (Antagligen för att hålla ångan uppe och aldrig sänka garden i kriget). Moloken stirrar man på låstavlan där klumpen av bokningslås väller fram som ett lavaflöde och man inser att man blir tvungen att ta en semesterdag om två veckor eftersom det fanns en lucka mitt på dagen.

Nej, en egen tvättmaskin vore verkligen en ynnest, men om man ska se något positivt med den allmänna tvättstugan är det väl att den håller en alert och på krigsstigen. Om inte annat är det väl den enda konversation man har med sina grannar nuförtiden…
 


2005-10-26

Det finns inte många levande legender. Bob Dylan är en. Ernst Kirchsteiger en annan. Fått fatt i en lista med Ernst mest älskade citat.- Här sitter jag och känner in rummet.

- Åh, kära nån, vilken dag. Jag är så full av intryck.

- Det här med att sitta så här och tälja, det är någonting jag tycker är väldigt skönt.
- Färgen får det att brumma som en liten humla i mitt bröst.

- Jag har mött libbstickor som tittat mig i ögonen.

- Det blir som ett vattenfall av ek.

- Jag är nog den som gett plexiglaset ett ansikte.

- Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.

- Se så vackert stenen tar emot oljan

- Staffan, kan inte jag få testa att slamma? Det ser så himla kul ut.

- När en katt ligger och sover i ett rum finns det inte mycket mer för en inredare att göra där.


- Här kommer huset att trivas bra, här kommer jag att trivas bra. Och vad kan det bli då? Jo, bara bra.

- Färgen är som en mogen äldre kvinna som klarar sig på egen hand.


- Hjärta, hjärna, i nån skön förening där.

- Först kramar jag alla i familjen – sedan ställer jag mig vid spisen.

Jonas.


2005-10-25

Men herregud vilken ny värld man lever i. Jag har så svårt att uttrycka hur lycklig jag är. Min son sitter nere i soffan med sin vackra mamma och äter, och äter och äter. Sen sover han lite och sen är det dags att äta igen. Och han är helt fantastisk.

Får skriva nåt mer ordentligt snart, men just nu vet jag inte hur. Jonte gör ju ett fantastiskt jobb här på bloggen. Och Buffy skickar som vanligt högkvalitativa gästkrönikor.


       Måns

Mangan.


2005-10-25

För oss andra kan nämnas att årets match går på onsdag kl. 19. Gravem, Batata, Nicklasson, dom gör jobbet mot skatorna från Landskrona. Med Rio-Lasse i ledarstaben, Rolle tillbaka efter VAF (vårdavfru), och 25.000 (ja vi låter så mycket) galna gaisare på plats kommer det med all säkerhet gå åt helvete.Träffade Måns igår. Liten och bedårande. Ska boka medlemskortet i SPIRR-klubben bums.

Jonas.


2005-10-25

Redaktionen har åter begåvats med post. Det är vår vän Buffy Brogren som tar sats ändå från Stena Center och levererar en rykande het krönika. Titeln "Life is a bitch minus hundra kronor sprit" säger allt om hur det egentligen känns att vara blåvit under några mörka hösttimmar 2005.


Life’s a bitch minus hundra kronor sprit

Höstmörkret och temperaturen håller på och sänker sig mot Royal L-nivåer och det betyder bara en sak - det är långt till dess att allsvenskan börjar igen för upplag 2005 är för mig DÖD!

Visst loosar jag inom kort hundra kronor sprit i tävlingen med några polare om hur den allsvenska tabellen skulle se ut efter sista omgången men det är inget mot ett missat guld.
I måndags stod jag ena sekunden som fastgjuten i golvet, nästa hoppandes som ett barn på julafton och lyssnade på sportradion samtidigt som Djurgården underpresterade mot ÖÖÖÖJS på Gamla på Canal plus. Underläge vändes till ledning och plötsligen fanns det där - guldhoppet!! Drömmen och längtan att i sista omgången sänka Landskrona, med gammal loosertränare vid rodret, samtidigt som Sjöhage, Holmén och Svensson lyckades hålla undan på stadion.

Men det var en kort dröm - som i Ugglatexten om samlag!

Efteråt försökte jag skingra tankarna med någon dålig repris av en amerikansk actionserie på TV4 plus men det fanns inte mycket att göra än att dra en filt över sig och försöka sova. Då ringer herr Jansson och vill ha hjälp på jobbet och frågar lite förvånat sover du, du låter så konstig på rösten. Hasplar ur mig något och sedan går det upp ett ljus för Jansson. Hur gick det för blåvitt frågar han? Förklaringen till det något trötta röstläget går upp för onsalabon...

Tisdag morgon dags att släppa skiten och gå vidare mot UEFA-cup, Royal L och framför allt den största av icke spelande tider på året - Silly S. Transfer fönstret öppnar den 15 november och jag har redan en önskelista med realism!!
Tydligen finns det en grym målvakt i Trelleborg som hållit nollan i 17 matcher i superettan!! Tydligen finns det en grym back i Sundsvall som skall hämtas till Gamla. Tydligen och det vet jag att det är sant så tränar en spansk VM-spelare med Änglarna sedan en tid tillbaka (utan kontrakt - gammal polare till Mild) och han skall bara tappa några kilo och så har vi VM-spelare nummer tre klar för nästa års grymma upplaga av Allsvenskan!! Då klättringen från kvalspel - lilla silvret - stora silveret skall bli till Guld!!

Djurgårdsledningen siktar på gruppspel i Champions L 2009????!!! Blåvitt siktar på gruppspel i Champions L 2007 trots att det bara blev silver. Så ut å träna och spöa Norrmän och danskdjävlar i Royal L för det skall bli ett grymt 2006!!!
Grattis till spriten vem som än vinner men det kommer inte bli jag!!

Med vänlig hälsning
Tilltufsad ängel som alltid drömmer om nästa guld


2005-10-25

Så nominerades då gänget till Augustpriset. Lotass, Östergren, Evander, Fagerholm, Ljungberg, Lundberg; alla hoppas de på jackpot:en. Så klart kommer Klas Östergren att vinna.

Fått mer musiktips. Martin från Silvers 30-skiva rekommenderar bl.a Feist - Let it die, Joanna Newsom - Milk-eyed mender, Elliott Smith - Xo, Bonnie "Prince" Billy - I see a darkness, Nicolai Dunger - THe cloud is learning, M Ward - Transfiguration of Vincent, Devandra Banheart - Cripple crow.


   Nicolai Dunger

Ikväll är det Antony & the Johnsons på Letterman, ztv 23.50. På fredag kommer Al Green dit, ztv 23.00. Igår var Donald Trump där. Honom har jag bokat till mitt nästa liv.

Både Martin och Hawaii-Atterbom diggar Death cab for cutie så det lär vara svinbra.

Läste i GT att George Clooney ramlat av en stol. Ett tag senare började ryggmärgsvätska rinna ur näsan på honom. (Repetition; ur näsan.) Inget man önskar ens sin bäste fiende.

Jonas.


2005-10-24

Mangan har blivit far. Det hörs när man ringer dit. En viskande
glädjeröst bara väser fram hur fint livet är, hur fantastiskt underbart
allting är, och lille Måns bara gosar. På farsans pappamage.

Var på Silfverstolpes 30-årsfest i lördags. I ett litet torp utanför
Lilla Edet. Helt galet så klart. Min bordsdam hette Hobby. Han hade
bockskägg. Livemusik som nidade Göran Persson. 10-i-topp-listor över
gott och ont. Torparfylla och småbus. Slutade 06.30 med att vi stilrent
satt och sjöng "Brothers in Arms", halsade whisky ur flaskan och kände
oss gråtmilda. Som det ska vara, tror jag.

På söndagsmorgon stod jag bakom ett bord i Anneberg och sålde kakor
till grabbens handboll. Det var min uppgift, ändå tog jag den inte till
mig. Ärligt så gjorde jag ett halvdant jobb. Jag kunde sålt mer kakor i
söndags. Det står mig nu helt klart.

Hoppas dom har hittat Janus.

Jonas.


2005-10-21

03:30

Jag har en son. En vacker välskapt och fantastisk son.
Har aldrig varit lyckligare i hela mitt liv.

Magnus


2005-10-20

00:23

Jag är uppkopplad. Till det stora nätet. Bredband. Vilken frälsning. Har levt så länge i modem mörker nu. Men nu ser jag ljuset. Prisa gudarna, här kom skatteåterbäringen. 2 Mbit/s, kan inte ens greppa hur snabbt livet på internet är.

Magnus.com


2005-10-19

Jack White meddelar att han ska ta ledigt från White Stripes. Detta pga att han vill satsa på nya duon med polaren Brendan Benson. De ska kalla sig Raconteurs (historieberättarna på franska) och debutvaxet väntas i februari 2006. Tydligen (och tyvärr) kommer soundet att skilja sig från WS. "Det här är ett riktigt band, två låtskrivare som arbetar tillsammans, bygger på varandras arbete, studsar mot varandra", säger White till Rolling Stone.
Vad fan säger Meg? Dumpad som ett litet svin där bakom pukorna...nicht gut...Redaktionen


2005-10-19

Sms:a ut förfrågan till vänner igår om musiktips. Fick varierande svar. Palles knarkarpolare SurfSören tyckte Misfits regerade. Ålands-Sebban diggade David Sandström, Randy, Svensk pop, Tahiti80, Magic numbers. Handbolls-Pelle tyckte jag skulle ladda ner Buffalo Soldier med Bob Marley. Jonni med ryggen föreslog Dio:s Stand up and shout. Motivering: "Ett ilsket gitarrljud, Jonni. Och en liten Marge vid micken."

Jonas.


2005-10-18

Thåströms nya singel "Fanfanfan" premiärspelas på P3, i Musikjournalen, klockan 20.03 ikväll. Häll upp en stor öl, tänd upp en kuban, luta dig tillbaka och sug in.Jonas.


2005-10-18

I mitt tidigare liv som rökare, slutade aug -04, hade jag ett favoritmärke. Av flera anledningar. Märket var Lucky Strike. Detta enormt massivt amerikanska märke. Det andades rebell, soldat, amerikan... Mytomspunnet, spännande och farligt. Man blev om inte två snäpp hårdare så i alla fall ett snäpp hårdare om man rökte dessa fräna giftpinnar.

Jag insåg ändå att det kanske inte var så där himla lyckat att röka överhuvudtaget. Kanske blev jag lite äldre, lite visare. Men som den hålögda nikotinist man är så var det ju svårt att bara släppa djävulen helt. Snuset blev min räddning. Självklart valde jag snus efter hur burken såg ut. Det måste ju se lite "coolt" ut när man drog upp den ur fickan. Det var ju inte riktigt som att dra upp ett pack Luckies och en Zippotändare, men det var lite fränt ändå. Men jag har ändå känt mig lite naken med den blåguldiga burken.

Nu har cirkeln slutits i mitt nikotinberoende liv.

Lucky Strike.
De har gjort det.
De har hört mina böner.
Lucky Strike har gjort ett snus.
Ett hårt snus, doftande av skinnjackor och diesel.
Hjälmdok och uppkavlade ärmar.

Ett snus till mig.

Tack!
Magnus


2005-10-18

På begäran av Pör "Big Guy" Zettermark, en kort memoria över en legend som tagit sitt orangekuvert på allvar:

En stjärna har gått i pension. Brett Hull, son till asmäktige Bobby Hull, draftades 1984 av Calgary Flames och stänkte in första NHL-målet 13 november 1986. Två år senare byttes Hull till St. Louis Blues där han spelade tio säsonger. Där utvecklades kännetecknet, det extremt hårda skottet, Brett bara skar in från kanten, höjde klubban och PANG. Enligt sägen fanns det mången målvakt som bara blundade, drog åt suspen och tänkte på Jesus och de tolv lärljungarna när Hull kom i skottläge.
Han fortsatte sin hockyresa till Dallas Stars, som han hjälpte till deras första Stanley Cup vinst någonsin. Sen blev det Detroit Red Wings, som han även hjälpte till bucklan 2002. Brett Hull avslutade karriären i Phoenix Coyotes, under Wayne Gretzkys ledning och blir saknad av hela den coola whitetrash-hockeyvärlden.
Totalt spelade Brett Hull 1269 matcher, sköt 4876 skott, gjorde 741 mål, 650 ass. Han är den tredje bästa målskytten i NHL´s historia. Hans besked om att dra sig tillbaka kom 15 oktober 2005.


Sen har White Sox gått till World Series i baseball. Man slog i Angels i semin och tog hem American League Champions för första gången sedan 1959. Arbetarlaget från Chicagos southside har länge stått i skuggan av northside-Cubs, men nu bakas andra bullar i the Windy City. Finalmatcherna (bäst av sju) börjar 22 oktober på fd Comiskey Park (numer US Cellular Field), White Sox får möta antingen St. Louis Cardinals eller Houston Astros. Håll dig uppdaterade på Kentuckyseven!

Jonas.


2005-10-18

Var på Frölunda-HV igår. Hade fått tag i VIP-plåtar och tog med Albin, 10 år och djupt skeptisk till Salo. Kläckte VIP-nöten (innebär gratis fika i pauserna) en timme innan nedsläpp, Albin satt i sin trädkoja fem meter upp i eken utanför the mansion.
"Kanelbullar, vi ses!" utbrast han självsäkert.
Och Salo var bra.

Ska till tandläkaren i morgon. Försökte boka av. Tänk Chandler på gymmet. Det går inte att boka av. Telefonrösten på Särö tandläkeri är otäckt övertygande.
- Hej, jag heter Jonas. Jag vill inte gå till tandläkaren på onsdag, sa jag och funderade över att direkt slänga på luren.
- Nähä du, säger tanten och drar till med en konstpaus på 45 minuter.
- Varför inte det Jonas? kommer sen. Med djup beklagan. Ändå vänligt. Totalt dominerande.
- Jag har bestämt mig att bara gå vartannat år. Det blir bra så, säger jag och läser från lappen jag tidigare skrivit. Standing my ground. Proud Man. Living on the Edge.
Då börjar tanten knappra på datorn. Det förbannade registret. Hemligare än vilken NASA-dator som helst.
- Men förra året var du bara hos hygienisten Jonas. Dom bara putsar vet du väl, säger hon med ett skratt. Ett skratt som följer mig nu. Dag som natt. Timme för timme.
- Ska vi ses på onsdag då Jonas? hör jag avlägset, blandat med ka-tjing läten.
- Visst, säger jag trött, på gränsen till utmattad. Ett visset löv.
Bättre lycka nästa år.

Jonas.


2005-10-17

Slemproppen har gått! (Vilket oerhört uttryck förresten...)

Magnus


2005-10-17

Fick en hälsning av allas vår Batman Atterbom. Den lille militären bor på Hawaii med frun Julie och sonen Stellan, och hälsar...:

"Att bo på Hawaii är som att sova under bar himmel i den goa salta skärgården en varm sommarkväll...med fönstrerna öppna dygnet runt är man blottad till naturens grundstenar....de härliga havsbriserna smeker ansiktet medans fåglarna sjunger i träden utanför. Vinden drar över eucalyptus träden precis som atlantvågorna slår mot de släta granitblocken i Bohuslän. Den tropiska luften har dofter av jasmin och mango...en tillfredsställelse som lyckligt påminner en om att man är långt ifrån industrisamhällets föroreningar."Tycker Batman gjort allt rätt. Vi snackar eucalyptusträd och mangodofter.
Själv skrapade jag rutan på Volvon i morse. Utan handskar med ett cd-fodral.

Jonas.


2005-10-17

10 dagar försenad är min son/dotter... Verkar bli precis som sin far, lite lite försenad...

Igår klippte jag min häck för första gången. I blåbyxor, arbetshandskar och en sprillans ny manuell häcksax. Mäktigt. Det var stort. Kände mig som Mr Gardener i Being There...

TV:

Såg "Mitt Stora Feta Grekiska Bröllop" för typ 3:e 4:e gången. En sån där helt lagom radhusrulle, med småfnissig story och stolliga situationer.

Såg även:

"Allt om min mamma." - Helt klart Almodovars bästa rulle. Hyr om du missade den på 2:an.


Magnus


2005-10-17

Bra sporthelg. Gais krossar Norrköping, Rolle (fyllde 59 år i går, grattis) är med från start och allt känns som färdigt för Allsvenskan. City tvålar dit West Ham med självklara 2-1 och Andrew Cole har bytt djävulen mot himmelsblått. Bara att avguda, bugar ner mig i en lätt spagatliknande ställning. Där låste sig ryggen. Jag ligger lätt andfådd kvar på golvet. Ligger kvar. Fortfarande kvar. Puh. Skriver de sista orden här med högerfotens fem små springare. Hejdå.

Jonas.


2005-10-14

Snabb fredags-musik-blogg:

Idag spelar en favorit på Trägårn' Heather Nova, hade gärna gått, men Idol börjar kl 20.00 och jag måste bara se hur det går för min favvo Agnes.

Min kollega och tillika gamla bandmedlem i Drop Dead har sett det danska bandet Mew, väntar spänt på en eventuell gästrecension.

The Sounds är tillbaka med en ny platta, kan bli intressant. Gamla Nirvana-producenter medverkar på plattan. Kan bli riktigt gött.

Magnus


2005-10-14

Vill börja med att säga en viktig sak. I en arbetssituation ser man bättre ut i byxor än utan. Mer ståndsmässig. Rent av proffsigare.

Sen till veckans gratulationer; musköter och signalhorn; Silfverstolpe fyller 30, belönas med en stor brun väst och evig vänskap. Smartefreddan fyller 31 och avlönas med en dunk tyskt bordsvin och evig vänskap. Som socker i såsen hade dessutom Harriet namnsdag i måndags. Alla som sett "Sommaren med Monika" vet att det är värt sin Schwarzwald.

Vidare till en fundering. Jag bekymrar mig över mig själv. Skräms liksom upp. Tittar mig i spegeln och ser en gåta. En enigma, ett förlorat ljus, ett löv på havets botten, en pommes frites i vinden, en mystifikation, en tankenöt, en hemlighet, en gås, en dumbom, en kringbyggd plats, en rebus, ett anagram, en oinbjuden kakadua på fel sida av Atlanten. Varför? Jag hatar filmer där huvudpersonen pratar in i kameran. Avsky (för det cineastiska greppet) är ordet. Ändå älskar jag High Fidelity med John Cusack. Som en riktigt bra vän dök den upp på ZTV igår.

Till sist. Jag går numer, i vissa obyggda kretsar, under namnet The Bird Whisperer. Fick i morse in en talgoxe i the mansion. Han satte sig provokativt på vattenkranen ovan slasken. Tittade på mig. På mitt kök. Tillbaka på mig. Tiden tog en paus. Livet gick på sparlåga. Jag kände varje hjärtslag slå lite hårdare, lite viktigare. Jag öppnade fönstret, gick ner på knä, lyfte högerarmen över huvudet och lät vänsterlabben hänga löst utmed svålen. Väste fram "flyg, min vän, flyg, se dig aldrig om, bara flyg". Den lille gynnaren satte fart. Rakt ut genom fönstret. Till grenen där borta i äppleträdet. Rätt sakralt.

Jonas.


2005-10-14

Har fått en gästblogg från en kollega till mig. Mannen i fråga visar tydligt vilken styrka och karaktär vi män besitter.


Jag var på svensexa igår badade bubbelpool och hade mycket trevligt i goda vänners lag. Vid 21.30 sa jag -Nä, killar nu åker jag hem... jag kände att det var dags, skulle upp tidigt och gå till jobbet. Man är ju ändå ansvarsfull familjefar.

-Kan du inte bara ta en öl till ?

-Jo sa jag, en öl till kan man ju alltid ta...

06.30 kom jag hem, vilken karaktär? Som faan..eller hur ?!!?!?

När jag sen kollade av mobilen, det är ju brukligt efter en sån natt. För att kolla att inga felaktiga fylleringningar ägt rum.

04.14 inatt ringde jag en kompis på mobilen. Sent. Problemet är att han bor I Sydney och var på jobbet :-) undra vad det kostar o ringa till Australien från mobilen ?

Känns alltid härligt att gå till jobbet med det i bakfickan.

Magnus


2005-10-14

Porrigt att gå på Chalmers.

Det verkar vara en het och mycket laddad stämning att läsa till ingenjör nuförtiden. Själv trodde jag nog att det var mer pennor i bröstfickan och stora tjocka glasögon. Läser i GP om hur många blir trakasserade sexuellt och att det förekommer nyp i rumpan och annat opassande. Herrejösses. På Chalmers. Vart är världen på väg? Hela min bild av denna institution har rubbats.

Saxat från GP.se

"36 procent av alla svarande säger att det finns en sexualiserad jargong eller material av sexuell natur på Chalmers i dag. Det rör sig om sexuellt laddade skämt, skämt om sexuella övergrepp, sexuellt laddade affischer och liknande."
Magnus


2005-10-13

Harold Pinter fick Nobelpriset. Ja, just han. Gamle goe Harold. En vän, en man, en vilde. Vill ni lära känna Harold, testa www.haroldpinter.org.Den interna och fullkomligt olagliga vadslagningen på jobbet gick så där. Jag satte tjugan på Jean-Marie Gustav Le Clezio (såklart). Eva trodde på Oates, Emma på Philip Roth, Kajsa på Ko Un (!!), Jessica på italienaren Tabucchi. Tji fick vi.

Jonas.


2005-10-13

Overproduced

Jag har satt samman en skiva med överproducerade låtar a la amerikansk FM-Rock. Underbart easy-listening, för oss som blivit lite skadade av amerikansk radio.

The Calling - Camino Palmero - Wherever you will go
The Calling - Camino Palmero - Could it be any harder
Matchbox 20 - Mad Season - If you're gone
The Calling - Camino Palmero - Adrienne
Goo Goo Dolls - A Boy Named Goo - Name
Matchbox 20 - Mad Season - Rest stop
Matchbox 20 - Mad Season - Bent
Matchbox 20 Mad Season - Bed of Lies
Goo Goo Dolls - Dizzy Up The Girl - Iris
Matchbox 20 - Yourself or Someone Like You - 3 am
Matchbox 20 - Yourself or Someone Like You - Push
Athaneum - Athaneum - Suddenly
Athaneum - Athaneum - Plurabelle
The Calling - Camino Palmero - Unstoppable
Goo Goo Dolls - Dizzy Up The Girl - Slide
Dishwalla - Pet Your Friends - Counting Blue Cars
3 Doors Down - Away from the SUn - When I'm Gone
3 Doors Down - Better Life - Be like that

Magnus


 


2005-10-12

Idag fick jag stå upp hela vägen till jobbet. Fullt på bussen. Inte en enda av de nonchalanta ungdomar, på väg till skolan, reste på sig och erbjöd sin plats. Är man i fel ålder nu? Inte ung så man kan hänga på tugget. Inte gammal så man får respekt, för de gråa håren ovanför öronen. Att vara i rätt ålder verkar vara fullständigt omöjligt. Tänker ofta på att det bara är tio år tills man fyller fyrtio!

Åldersnoja? Nä, inte jag…

Magnus


2005-10-12

Bookerpriset för 2005 har delats ut till John Banville. Irländaren har skrivit The Sea, en roman som beskrivs som skarp, mörk och mästerlig. Kan oläst rekommenderas, då Booker-juryn brukar ha bra koll på läget. Priset är en ypperlig guide, bland tidigare vinnare märks JM Coetzee (Disgrace - 1999), Kazuo Ishiguro (The Remains of the Day - 1989), Anita Brookner (Hotel du Lac - 1984) och VS Naipaul (In a free state - 1971).I morgon delar Svenska Akademien ut Nobelpriset i litteratur. Förspelet, med Knut Ahnlunds avhopp, har varit roande. Att förra årets vinnare Elfriede Jelinek bara skriver våldsporr är tvivelsutan årets litterära citat.


I Nobel-omröstningen hoppas jag på Joyce Carol Oates. Hon skriver "den stora romanen" år efter år och måste ha skrapat ihop till segerhuvan (och de tio miljonerna...). Tyvärr är hon nog inte tillräckligt svårtstavad för att falla ständige Horace på läppen.
Som extrainfo kan nämnas att Knut Ahnlund satt på akademiens stol nummer sju.

Jonas.

 


2005-10-12

Fick post av polaren Tiger, som var på Hellacopters Gbg-spelning i söndags.

Saxat ur mejlet:

"Det är schysst med ett svenskt band som ligger så nära alla rockmyterna på det där självklara sättet utan att någonsin trampa över. In your face, liksom. Nicke Andersson med svarta brallor, svart skjorta, svart väst, patronbälte och för att toppa av det hela en svart smalbrättad 60-tals hatt. Rock n roll is dead -- and we don't care! Schysst oxå när Mattias Hellberg kommer in på extranumren och sjunger en självklar Gimme Shelter följt av Kick out the Jams... där hela bandet presenteras a la 70-tals manér. Respekt!"


Och fan att man inte var där...

Jonas.


2005-10-12

Började läsa Lasermannen av Gellert Tamas igår på bussen. Mer än så tänker jag inte säga. Nej, jag tänker inte tala om vad jag tycker än så länge, hur mycket jag än vill det. Lite då? Nej, inte ens liiiite grand. Istället kan jag skriva om ett annat problem jag har; Fylla min iPod. Det är oerhört svårt. Vad skall man ta? En bra blandning? Visst men vad skall vara i blandningen?

Tänk om man sitter där på hållplatsen och känner: Inte en låt jag vill höra egentligen. Då kunde man lika gärna ha skitit i det. Snacka om problem. Jag vet inte vem jag skall vända mig till heller. Har kollat på eniro.se men hittar ingen hjälp. Nån som har ett bra tips på 120 bra låtar att fylla den med? SKicka det till mig. Jag är utom mig av ängslan...Magnus


2005-10-11

Vafan gör Skägget Mellberg? Tog han med hand? Två meter ovanför huvudet? I straffområdet? Ge bindeln till Zlatan...

...som förövrigt aldrig har varit mer saknad än i lördags. Spelar han mot Island blir det sju-noll. Annars noll-noll. Eller noll-ett (Mellberg...).

Jonas.
 


2005-10-10

Bill Murray - Vilket geni. Wes Anderson, ett ännu större geni. Tillsammans blir de kanske om möjligt övergenialiska. Ni kanske förstår mig om jag säger Royal Tenenbaums, Life Aquatic... och Rushmore.

Såg Rushmore för första gången igår natt. En helt fantastiskt skön rulle. Den typen av humor får mig att gå igång fullständigt. Lite lågmält, underspelat, och riktigt riktigt skruvat då och då. En klar 6:a på skalan tycker jag. I sin genre iallafall, Wes Anderson-genren. För han står för sig själv i en egen genre. Hyr den idag, eller vafan, köp den!

MagnusLänk till filmen på Imdb

 


2005-10-08

Vilken dag att vakna till liv. Solen bländar en redan till frukosten. Osten på mackan svettas av solljuset. Den värmer ryggen och téet smakar ljuvligt. Bläddrar förstrött genom dagens tidning och läser om allehanda trivsamheter och olyckor. Det känns som en bra start idag. Nu är det bara på med lite kläder och ut och klippa gräs. Fan, va gött livet är ibland.

Magnus
 


2005-10-07

Var på föräldrarmöte häromkvällen. Skrattade för högt åt helt fel grej igen. Varför händer det alltid mig?

Dricker eko-vinet Ecologica Shiraz 2005 som livselixir nuförtiden. Argentinskt, bevattnat med smältvatten från anderna, KRAV-märkt och grymt gott. Nummer 6512 på Systemet, väl värt sin sextiolapp.

Sen är Bob Dylan är utomjordiskt bra. Han ritar om kartan varje gång. Får allt annat att...försvinna...

Jonas.

 


2005-10-06

Förlåt, jag är en idiot. Jag har inte skrivit något på 2 dagar. Men nu är jag här igen och stör.

Jag är i ett oerhört otåligt mode. Nu vill jag nog att jag skall bli pappa. Har inte lust att vänta längre.
När jag åker på bussen till jobbet och en nybliven mamma stiger på med sin barnvagn blir jag sur.
Varför fick hon ut sitt barn före mig? När blir det min tur?

Funderar på att ringa förlossningen och fejka värkarbete, då kanske de ber oss komma dit, och när vi ändå är där...

Kan man göra så?

Magnus
 


2005-10-04

En kollega till mig satt och åkte buss till jobbet, och hörde denna fantastiska konversation:

Scenario: fullproppad buss, två 5-7 åriga flickor sitter längs fram, den enas mamma står i gången vid mitt dörrarna (visar det sig lite senare). Jag står i gången precis där de sitter. Flickorna har blont hår och ser ut som två små änglar..

Först pratar de (ganska högt) helt oskyldigt om vem som kan simma bäst och sen byter de helt oväntat samtalsämne (fortfarande med samma höga röst):

Flicka1: Vet du var knulla är?
Flicka2: nä, men det är något snuskigt ialla fall….
Flicka1: jag vet ialla fall….det är när flickorna har snopparna i munnen (observera pluralis)

[Vid det här laget börjar mamman skruva på sig och försöka fånga flickornas uppmärksamhet]

Flicka2: Åh vad äckligt, det tänker jag aldrig ha!
Flicka1: ämeh..då kommer du ju aldrig få några barn!
Flicka2: joho..
Flicka1: nähä, för om man inte sväljer snopparna kommer det inte några bebisar i magen..
Flicka2: ameh, bebisar kommer ju till magen genom stjärtarna (åter denna pluralisform?!), som bajs fast tvärt om!

[nu har mamman trängt sig fram till flickorna]

Mamman: om ni är tysta får ni godis!!

Barn är fantastiska...

Magnus
 


2005-10-03

Kentuckyseven gillar Pelle Linders.
Vår favoritsportstjärna avgjorde Kiels hemmamatch i Champions League mot vitryska Brest i helgen.
Med sina fem mål blev "Måsen" senapen på toasten, fickan i västen, kramen på fyllan.
Tillslut vann Zebrorna med 35-28, tacka Pelle för det.Jonas.

PS: För mer Pelleinfo: http://www.thw-provinzial.de/thw/sp_linde.htm

 


2005-10-02

I morgon väntar nytt jobb som sportmurvel i Kba. En halvtid. Mitt guldlamerade frilansliv, med sena rödvinsnätter och svåra inåtvändna tankebanor går halvvägs i graven. Med ett ben i verkligheten...

Den 16:e november släpper Thåström sin nya platta. Skivan heter "Skebokvarnsvägen 209" och musiken ska bli lugnare, naknare och mer akustisk än tidigare, med fokus på Thåströms röst. En singel kommer snart. Worth waitin for...andra musikdatum värda respekt under hösten:

09 okt - Hellacopters på Trägårn.
15 okt - Freddie Wadling i Stenhammarsalen.
19 okt - Alf på Storan.
21 okt - Dylan på Scandinavium.
26 okt - Robyn på Storan.
27 okt - White Stripes på Annexet.
28 okt - Tomas Andersson Wij i Stenhammarsalen.
29 okt - Mustasch på Sticky.
07 nov - Coldplay på Globen.
13 nov - Black Rebel Motorcycle Club på Sticky.
17 nov - Gavin Degraw på Kåren.

Jonas.
 


2005-10-01

Att längta hem har fått en helt ny betydelse. Det behöver inte vara att man är på fotbollsläger i danmark och är 11 år. Det kan tydligen inträffa i högre ålder och med betydligt mindre avstånd hemifrån. Jag längtar hem varje dag. Till min gravida sambo och vårt nya radhus. Fan, med blåbyxorna på tror jag att jag faktiskt kan misstas för en vuxen människa.

P.S Almodovars "Kika" är en mycket intressant rulle. Hyr!

Magnus
 


2005-09-30

Läste just i lokalpressen att "Särö-Bernt hittade årets rekordsvamp".
I artikel märks att Bernt mår bra. Som en speleman där i skogen.
Han letade och letade. Gud vet att det fanns stunder då han tvivlade.
- Det var bara en enda. Men vilken bjässe, utropar han.
Den som letar finner. Där har vi sensmoralen.
Kantarellen mätte 17 centimeter över tratten.
Grattis, Särö-Bernt.

Min syster fyller 38 idag. Hon är mäktig. Funderar på att köpa en locktång. Eller ska man ge sig ut i skogen och leta? Kanske slå Särö-Bernt en signal. En fete-kantarell är hon värd, syrran. Det och mycket mer.

Jonas.
 


2005-09-30

Alanis Morissette, det må jag säga. Vilket album hon har gjort. Jagged Little Pill Acoustic. Någon som arrangerar ett mästerverk som detta  kan vara riktigt nöjd med sig själv. Glen Ballard som producerade Jagged Little Pill för 10 år sedan har även denna gång varit med i båten.

Jag sitter som förtrollad och lyssnar på hennes röst som aldrig slutar överraska. Jag är stum. Jag blir helt glansig i ögonen. Om man överhuvudtaget tycker att Jagged Little Pill var en hygglig platta så bör man köpa denna skiva. Kanske köpa 2 stycken, och ge den ena till någon som man tycker riktigt mycket om. Ledsen om jag blir poetisk och tjejig, men det här är så nära en 7:a man kan komma i Alanis genren.

Stark köpuppmaning till alla Alanis fans i världen.

Mer om Alanis Morisette...Magnus

 


2005-09-29

Jag har pendlat för första gången i mitt liv. GL Express Blå. Vilken känsla. Jag och alla supertrendiga skolungdomar. Ipod i öronen, som sig bör. Hälsade glatt på chauffören, som kanske var bror till David Hasselhoff, men jag är inte säker. Det här med matlåda, radhus, amortering funkar rätt bra för mig. Och som grädde på moset, en busspendlare. Fan, det är jag. Mitt nya jag.

Magnus

 


2005-09-28

Hugo sken upp som en mandarin i morse 06.27, då två hängiga föräldrar och en aptrött storebror rosslade upp i sång. Slet upp första paketet (matlåda med spindelmannen) och skrek "Yes! En sån hade jag inte beställt!"
Hjälpte Mangan flytta igår. Fem våningar utan hiss. "Ni kan börja på vinden, gubbar." Glad i hågen, liksom. Men livet i Billdal blir värdigt M, J och lille Nasse.

Storan fylldes upp i lördags…Leopold började slött...kändisspanade Kitty med högt rosa hår... Dimbodius intog scenen vid midnatt…killen bakom synthen bar upp skinnslipsen som det vore en ren formalitet…de går storhet till mötes…

Träffade Mangans mäktige bror vid flytten. Sa klassikern "får man inte hjärtinfarkt idag så…" när vi möttes i trapphuset. Sen gled han upp och svepte två kokta och en bärs. Den gubben har flyttat förr.

Hugo sex år. Helt sjukt. Jubel hela dan åt den lilla stjärnan på mitt valv.

Jonas

 


2005-09-27

D-Day

Idag är det en fantastisk dag på många olika sätt... Både Dagmar och Rigmor har namnsdag. Men det är inte det mest fantastiska med denna dag. Det största av allt är ändå att jag kommer att flytta till ett radhus idag, bli vuxen, ha hemmafyllor och dansa radhusdansen på så många oerhörda sätt. Vilken känsla i hela kroppen. Mest i ryggen förmodligen... Men fy tusan va gött! Oj, oj, oj.

Magnus

 


2005-09-23

Redaktionen får många brev. Vi gillar det. Skriv mer. Denna gång är det vår vän Buffy Brogren, politiskt bunden, som förklarar sambandet mellan BB, maltwhisky och dyr bensin.

Typ.

Brevet

Kentuckyseven
Redaktionen
 


2005-09-23

Vi på redaktionen fick ett brev från vår vän Silfverstolpe, kulturarbetare i Angered. Vi tyckte att det kan vara värt att publicera här.

När vi sedan såg en artikel i expressen (200 apor II), började vi undra om historien verkligen var på det sättet den beskrivs, eller om det kanske var så att aporna såldes vidare. Senare hittades den tragiska artikeln (200 apor III).

200 apor

200 apor II

200 apor IIIRedaktionen
Kentuckyseven


2005-09-23

Skrev önskelista med Hugo nu på morgonen. Grabben fyller sex år den 28:e och vill ha:
# Cykelhjälm med blixt på.
# Linne med blixt på.
# Batmanpyjamas
# Halsband med blixt på.
# Skor med blixt på.
# Klistermärken med Hulken, kungen och prinsen.

I morgon är det Dimbodius på Storan...alla som diggar musik bör hänga med och lyssna på Marcus och hans nya band...80 spänn är ingenting...man tjänar ju en del...episka ljudmattor, U2-influenser och skön, äkta, deppig romantik utlovas...

Jonas Löfvendahl
Co-Founder. CW

 


2005-09-22

Jag hade skrivit en jävligt roligt blogg denna dag, men tyvärr lyckades jag fippla bort den. Jävla Skit!
Hur man än bär sig åt, och tycker att man sköter sig rätt bra. Lyckas man ibland riktigt dåligt bara, en 7 av 7, för min blogg.

Lyckades faktiskt att rädda upp min blogg:

Sitter här bland alla flyttkartonger och äter, äter och fyller ut min lilla oformbara gubbkropp. Konstigt hur man helt plötsligt ser ut som en pappa om magen. Nog för att man snart kommer att bli pappa, men jag trodde inte att det skulle vara så visuellt. Har precis läst ut Tärningsspelaren av Luke Rhinehart. En mycket märklig och bra bok. På nåt sätt hade jag mentalt förberett mig på att det skulle vara skruvat, men kanske inte riktigt så skruvat. Han skruvar i alla fall upp en 4 på Kentuckysevens flammande 7-skala.

Läs den och ta en rejäl bläcka några dagar senare, men se upp för yatzyinviter.

Magnus Ericsson
Cofounder, AD
Magnus Ericsson
Co-founder, AD


2005-09-22

Kan inte slutas att förundras. Ryan Adams släpper på tisdag sin andra platta (två till väntas under hösten!!) för året. Nån borde lugna ner den gamle Whiskeytownsångaren. Mycket droger, okej, men varför så dramatiskt överproduktiv? Gnuggar bort det genialiska tills bara det allmänna återstår.

Men när han gör det ordentligt är han fortfarande magisk. Låten "Dear John", spelad bland annat på den mytomspunna Draken-spelningen i Göteborg 21 november 2002, ligger som spår fyra på kommande "Jacksonville City Nights"-plattan. Bara den lär vara värd cd-pengen.

Såg just Denzel Washington som livströtte livvakten Creasy i DVD-rullen Man on Fire. Rekommenderas! Tung vendettaintrig, lite för mycket våld (fingrar kapas och blödningen stoppas med bil-cigg-tändare...), MTV-filmat, cameos av Rourke och Walken, tät stämning i 140 minuter. Sex K7´s på genreskalan.

Jonas Löfvendahl
Co-Founder. CW

 


2005-09-21

Stockholm

Jag tycker nästan att Djurgården skall få vinna SM-Guld i fotboll i år.
Av ett antal olika anledningar:
Mina iakttagande Södermälarstrand i oktober, precis när solen skall gå ner
Doften av tjära som väller över kajkanten
Katten som satt och såg oerhört nöjd ut över att bara sitta där.
Dunk av hammarslag från en vitmålad båt av stål
Tänt i kabysser där man kan tänka sig att maten smakar precis sådär gott som den bara gör på havet.
Vyn som tornar upp sig med stadshuset och alla andra vackra byggnader, mot den rosa himlen.

Jag blir helt löjligt imponerad och tänker att, man kanske skulle ha bott här istället?

Nåväl, borta bra men hemma är ändå nästan lika vackert.

Magnus Ericsson
Co-founder, AD

Kentucky Seven Layer Salad

Ingredients:
1 head of lettuce torn
4 ribs of celery chopped
1 bunch of green onions, chopped
2 (10 oz) boxes of frozen peas, thawed, not cooked
Layer of chopped ham
Layer of eggs
1 1/2 cups sour cream
1 1/2 cups mayonaise
1/3 cup white sugar
1/2 cup grated cheddar cheese
Bacon bits

Place lettuce pieces in bottom of a large casserole dish. Sprinkle the celery over the lettuce, green onions over the celery, and the peas over the onions.
Sprinkle the ham over the onions. Then place a layer of sliced hard boiled eggs.
Make a dressing by combining the sour cream, sugar and mayonaise.
Pour dressing over eggs. Sprinkle the cheese over the dressing.
Sprinkle the bacon bits over the cheese. Chill well before serving.


2005-09-20

Började läsa Coetzees "Mästaren från S:t Petersburg" igår. I badet. Med sportradion på, så där spökligt i bakgrunden.

Redan på sidan tio beskriver Coetzee hur Dostojevskij sitter och grubblar "...med detta tunga huvud, dessa tunga ögon: bly som lagrar sig i själen." 

Såna strofer hamnar högt på Kentuckyseven-skalan.

Sen är Bosse Ringholm kul. Riktigt kul. Tänk om han får inbrott i sin bil idag, ringer efter polisen och fyra snutbiffar kommer till p-platsen. Tror dom batongbonkar Bosse hårt, precisa slag i knäskålstrakten. "Vem är slö nu? Va?"

Jonas Löfvendahl

Co-Founder. CW


2005-09-19

Äntligen! som Fylking skrek. Kentuckyseven är sjösatt, början på något stort.
Tro, hopp, kärlek, allt det där.

Jonas Löfvendahl

Co-Founder. CW


2005-09-18

Det blev precis klart att Kentuckyseven kommer att utöka sin verksamhet till både musik film och även annat ypperligt som vi som har förstått det här med att ha det gött i livet

Magnus Ericsson

Co-Founder. AD


2005-09-17

Välkommen till världen, Kentuckyseven.

Idag blev K7 officiellt till världen, känns som början på något riktigt stort. Exakt vad det kommer bli av det hela vet nog ingen riktigt än, men stort, det kommer det att bli. Var precis och träffade ytterligare en liten ny vän. Olle en kompis till mig har fått en liten kille, Love. Vilken fantastisk känsla det måste vara för han och hans sambo. Själv sitter man och väntar på samma sak. Den sjunde oktober (seven) skall jag och min sambo få tillökt vi med... Känns helt overkligt. Känner alla samma sak tro. Förmodligen. Det är ju inte precis att man är först i världen med att få barn, men det känns precis så...

Magnus Ericsson

Co-Founder. AD